Görenler burun kıvırıyor ama tam bir şifa deposu: Yoğurdun içine 1 kaşık ekleyin. Faydasını duyan kaşık kaşık tüketecek

Sebzeler arasında belki de en az sevilenler arasında olan bamyanın tohumu, sağlığımız için bir dizi faydayı beraberinde getiriyor. İçerdiği güçlü vitamin ve mineral özellikleriyle bize sayısız fayda sunuyor. İşte bamya tohumunun mucizevi faydaları

Görenler burun kıvırıyor ama tam bir şifa deposu: Yoğurdun içine 1 kaşık ekleyin. Faydasını duyan kaşık kaşık tüketecek

Sebzeler, sağlığımız için en faydalı şifa kaynaklarından biridir. Bunlardan biri de şüphesiz, bamyadır. Yüzyıllardır şifa amaçlı tüketilen bamyayı genellikle pek çok insan sevmez.

Çorbası, yemeği ve turşusu yapılan bamya, içerdiği güçlü vitamin ve mineral özellikleri sayesinde son yıllarda sıklıkla tüketilir.

Bamyanın kendisi her ne kadar sevilmese de faydaları azımsanmayacak kadar çoktur. Ancak bamya tohumları bamyadan daha faydalıdır.

Özellikle bamya tohumlarını yoğurtla karıştırıp tükettikten sonra sağladığı etkilere inanamayacaksınız. İşte bamya tohumunun mucizevi faydaları…

BAMYA TOHUMUNUN FAYDALARI

Bamya tohumu, sağlığımız için en şifalı tohumlardan biridir. Kendi küçük olmasına rağmen içerdiği vitamin ve mineraller güçlü özelliklere sahiptir.

İçerisinde bol miktarda B grubu vitaminleri barındıran bamya tohumu, kalsiyum, demir ve çinko gibi mineralleri de çokça barındırır.

Bu nedenle kas ve kemik sağlığını koruma altına alarak güçlendirir. Aynı zamanda içerisinde bulunan bol miktardaki demir, kansızlık sorununa birebirdir.

Görenler burun kıvırıyor ama tam bir şifa deposu: Yoğurdun içine 1 kaşık ekleyin. Faydasını duyan kaşık kaşık tüketecek

Bamya tohumunun en yaygın bilinen faydalarından biri de vücudumuzu enfeksiyonlara karşı koruduğudur.

Özellikle soğuk kış mevsiminde bamya tohumu tüketerek, vücut direncinizi artırabilirsiniz. Bamya tohumları aynı zamanda sindirim sistemi sağlığını koruyan en güçlü tohumlardan biridir.

İçerisinde bulunan bol lif, sindirim sisteminin doğru ve düzgün çalışmasına destek olarak kabızlık ve bağırsak tembelliği gibi sorunları en aza indirir.

Bamya tohumunun ayrıca kolesterolü dengeleyeceği bir özelliği olduğu için kalp ve damar sağlığını korur, kalp hastalıkları riskini azaltır, şeker ve insülin direncini önler

Bamya tohumunun bir diğer güçlü faydası da bilişsel fonksiyonları iyileştirdiğidir. Beyin ve sinir sistemine doğrudan etki eden bamya tohumu, sinir sistemini kendini yenilemesini sağlar.

Unutkanlık, odaklanma sorunu gibi pek çok rahatsızlığa çözüm olan bamya tohumu aynı zamanda stresi azaltır ve uykusuzluğa çözüm olur?

BAMYA TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?

Bamya tohumunu çay şeklinde tüketebilirsiniz. Ayrıca bamya tohumunu veya tozunu suda beklettikten sonra da tüketebilirsiniz.

Ayrıca bamya tohumunu direkt olarak yiyebilirsiniz. Üzerine su içmeyi unutmayın. Aynı zamanda 10 adet bamya tohumunu iyice ezdikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı bal ekleyip tüketebilirsiniz.

Dilerseniz bamya tohumunu 1 kase yoğurdun içine karıştırıp da tüketebilirsiniz. Şifa olsun!

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin