Geçmeyen sivilceleri kökten kurutuyor: Naneli bu yöntem hem ekonomik hem de etkili. Geçmeyen sivilceye ne iyi gelir?

Geçmeyen sivilceler için birçok ürün satılsa da en etkilisi, doğal yöntemlerdir. Eğer cildinizde bir türlü geçmeyen sivilceler mevcutsa bu naneli doğal yöntem, kesin çözüm sağlayacak. Nanenin içine bir miktar ekleyip yüzünüze sürmeniz yeterli olacak...

Geçmeyen sivilceleri kökten kurutuyor: Naneli bu yöntem hem ekonomik hem de etkili. Geçmeyen sivilceye ne iyi gelir?

Sivilceler, günümüzde pek çok kişinin muzdarip olduğu cilt sorunlarının başında gelir. Hele bir de o sivilceler geçmezse, daha kötü bir hal alır.

Sivilceler aslında pek çok nedenden dolayı meydana gelir. Sivilceler genellikle ciltteki yağ bezlerinin aşırı aktif olması sonucu ortaya çıkar.

Yağ bezleri, ciltteki sebum adı verilen yağı üretir ve bu yağ cildin nem dengesini korurken, fazla sebum üretimi gözenekleri tıkar.

Gözeneklerin tıkanmasıyla birlikte bakterileri üreterek çoğalır ve iltihaplanmaya yol açar. Bu da sivilce oluşumunu tetikler.

Öte yandan hormonal değişiklikler, stres, yanlış beslenme alışkanlıkları, genetik yatkınlık, kirli cilt veya yanlış cilt bakımı ürünleri gibi faktörler de sivilce oluşumunu etkiler.

Geçmeyen sivilceler için pek çok tedavi yöntemi olsa da en etkili şüphesiz, doğal yöntemlerle hazırlanan cilt maskeleridir.

GEÇMEYEN SİVİLCELERE DOĞAL ÇÖZÜM

Nane yaprağı ve limon suyu, doğal olarak anti-enflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip oldukları için sivilcelerle mücadelede potansiyel olarak güçlü fayda sağlar.

Ayrıca nane, antiseptik özelliklere sahiptir. Nane, kanı arındırarak sivilceleri gidermede etkili bir rol üstlenir.

Nanenin güçlü özellikleri sivilceye neden olan yağ üretimini azaltırken limon, sivilcelerin sebep olduğu iltihapları kurutur.

Geçmeyen sivilceleri kökten kurutuyor: Naneli bu yöntem hem ekonomik hem de etkili. Geçmeyen sivilceye ne iyi gelir?

Nane yaprağının içerdiği mentol, ciltteki inflamasyonu azaltır ve sivilcelerin görünümünü önemli ölçüde hafifletir.

Ayrıca nanedeki mentolün ferahlatıcı etkisi cildi rahatlatarak sivilceye bağlı olan ağrı ve kaşıntıyı azaltır.

Limon suyu ise C vitamini bakımından zengin olup cildin doğal parlaklığını ve tonunu iyileştirme etkisi sağlar.

Ayrıca limon suyu antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve ciltte bulunan bakterilerin ve yağların temizlenmesine yardımcı olur.

Bu da sivilce oluşumunu engeller veya mevcut sivilcelerin iyileşmesine yardımcı olur. Nane yaprağı ve limon suyu maskesini hazırlamak oldukça pratiktir.

NANE YAPRAĞI VE LİMON SUYU MASKESİ

Nane yaprağı ve limon suyu maskesi için öncelikle 10-15 tane nane yaprağını ezin. Ardından bir miktar limon suyu ilave edin.

Karışım, macun benzeri bir kıvama gelince sivilce olan bölgenize sürün. Maskeyi bu şekilde 15 dakika beklettikten sonra soğuk suyla yüzünüzü yıkayın.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına uygulamadan önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin