Gece yarısında 12 tane üzüm yerseniz...

Dünya çapında pek çok kültürün eski yıldan yeniye geçişi kutlamak için özel gelenekleri vardır. İspanya halkının "12 üzüm" geleneği de bunlardan biridir. Peki, 12 üzüm geleneğinin anlamı nedir ve nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Gece yarısında 12 tane üzüm yerseniz...

Her toplumun kendine özgü yılbaşı geleneği mevcuttur. İspanyolların "On iki şanşlı üzüm" geleneği de bunlardan biridir.

Geleneğe göre İspanyollar, yeni yılda gece yarısı çalan on iki saat çanının her biri için bir üzüm yemeye çalışıyor. Burada amaç, çanların çalması bitmeden tüm üzümlerinizi bitirmektir.

12 ÜZÜM GELENEĞİ NEDİR?

“On iki üzüm” geleneği, 'las doce uvas de la suerte' (On İki Şanslı Üzüm) olarak adlandırılan İspanya'dan gelmektedir.

Gelecek yıl için iyi şanslar sağlamak amacıyla insanlar önümüzdeki on iki ayın her birinde bir yeşil üzüm yerler.

Ancak dikkat etmeniz gereken nokta, yeni yılın ilk gününde canınız istediğinde üzüm yiyemezsiniz.

On iki üzümü, bir yıldan diğerine geçiş yaparak, gece yarısının ilk vuruşundan başlayarak yemelisiniz .

Gece yarısında 12 tane üzüm yerseniz...

Eğer saat tam 12'yi vurduğunda bir düzine üzümün hepsini bitirebilirseniz son zil sesi geçmeden önce, şans dolu bir yeni yıl geçireceksiniz. Her bir üzüm tanesi, yeni yılın her bir ayını temsil eder.

Yemeyi başardığınız her üzüm için önümüzdeki yıl şanslı bir ay geçireceksiniz Ayrıca bu mücadeleyi başarırsanız, yeni yıl için bir dilek tutabileceğinize dair bir inanış da var.

12 ÜZÜM GELENEĞİ NEREDEN ÇIKTI?

On iki üzüm geleneğinin kökenlerini açıkladığını iddia eden pek çok hikaye vardır. Alicante'deki üzüm üreticilerinin, belirli üzüm türlerindeki fazlalıkları satmanın bir yolu olarak 1909'da bu batıl inancı başlattığı belirtiliyor.

Ancak geleneğin daha da eskilere, 1880'lere kadar uzanması daha muhtemel. Bu geleneğin, Madrid burjuvazisi tarafından taklit edilen, yılbaşı gecesi Fransızların üzüm yeme ve şampanya içme geleneğinden çıktığı düşünülüyor.

Gelenek İspanya'ya özgü olsa da, Güney Amerika ve Latin Amerika'daki birçok ülkeye yayıldı ve on iki Yılbaşı Gecesi üzümü, son zamanlarda TikTok'ta viral hale geldikten sonra küresel çapta ilgi görmeye başladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin