FLAŞ! Türkiye'nin batısına ve doğusuna iki ayrı uyarı. Kar yağışı ve yağış geliyor tarih verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporunu paylaşıp uyarıda bulunurken, meteoroloji uzmanı Orhan Şen de sosyal medya üzerinden salı gününe dikkat çekti, ayrıca kar yağışı görülecek illeri tek tek açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Türkiye'nin batısına ve doğusuna iki ayrı uyarı. Kar yağışı ve yağış geliyor tarih verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Van hariç), Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Kastamonu ve Sinop çevreleri, Maraş, Antalya’nın iç ve batı kesimleri ile Akdeniz’in Toroslar kesiminin yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ve iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesinin, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ORHAN ŞEN'DEN UYARI GELDİ

Öte yandan sosyal medya üzerinden hava durumu raporları paylaşan Prof.Dr.Orhan Şen da vatandaşlara salı günü için uyarıda bulundu.

Şen cumartesi günü yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Bugün cumartesi İç Anadolu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da yağış var Doğu Anadolu'da yağış KKY ve kar şeklinde. Doğuda ÇIĞ tehlikesi güney doğuda toz var. Batıya yağmur Salı gecesi gelecek. Yarın batıda sıcaklık artıyor Çarşamba düşüyor. Bahara aylarında bu tür dalgalanmalar görülecek.

Şen pazar günü yaptığı duyuruda ise uyarılarda bulundu:

Bugün Pazar Doğu Anadolu Karadeniz İç Anadolu'nun kuzeyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde yağış var. Doğuda karla karışık yağmur ve kar diğer yerlerde hafif yağmur. Marmara'da sis, Güneydoğu'da toz, doğuda çığ riski var. Sıcaklık 1-2 derece batıda artacak Çarşamba yağışla birlikte tekrar düşecek.

Bugün Pazar İstanbul 14, İzmir 19, Antalya hafif yağmurlu 19, Ankara 13 C. Salı günü Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde Mardin Şirnak Hakkari'de yağış kuvvetli görünüyor su baskını olabilir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin