Fıstık soyar gibi yumurta soyacaksınız: Haşlanmış yumurta kabuğunu şipşak soymanın yöntemi belli oldu

Besleyici bir protein kaynağı olan yumurta en çok, haşlanmış olarak tüketilir. Ancak haşlanmış yumurta kabuğunu soymak, sinir bozucu olabilir. Bu etkili yöntemler sayesinde yumurta kabuğunu, yumurta parçalanmadan ve dağılmadan hızla soyabilirsiniz...

Fıstık soyar gibi yumurta soyacaksınız: Haşlanmış yumurta kabuğunu şipşak soymanın yöntemi belli oldu

Yumurta, sağlığımız için önemli vitamin ve minerallere sahip olan besinlerden biridir. Pek çok farklı şekilde tüketilen yumurta genellikle haşlanmış olarak tüketilir.

Haşlanmış yumurtanın en can sıkıcı yanlarından biri, kabuğunun zor soyulmasıdır. Haşlanmış yumurta kabuğunun zor soyulma sebepleri birkaç faktöre dayanır.

İlk olarak yumurta taze olduğunda, iç kısmındaki protein tabakası kabuğa daha sıkı yapışabilir. Bu durum, kabuğun yumurtadan ayrılmasını zorlaştırabilir.

Ayrıca haşlanan yumurtanın soğutulma süreci, kabuğun içerisindeki zarın sıkışmasına ve yumurta beyazının kabukla daha sıkı bir şekilde bağlanmasına neden olabilir.

Yumurta kabuğunun daha kolay soyulması için etkili yöntemler mevcuttur. Bu yöntemler sayesinde yumurta kabuklarını hızlıca soyabileceksiniz.

İşte haşlanmış yumurtayı saniyeler içinde soyan yöntemler...

HAŞLANMMIŞ YUMURTA SOYMA YÖNTEMLERİ

Haşlanmış yumurtayı kolayca soymak için uygulayabileceğiniz birçok basit yöntem mevcuttur. Bu yöntemlerin en başında, soğuk su ile soyma yöntemi gelir.

Fıstık soyar gibi yumurta soyacaksınız: Haşlanmış yumurta kabuğunu şipşak soymanın yöntemi belli oldu

Öncelikle haşlanmış yumurtanın her yeri kırık olacak şekilde tezgaha vurun ve elinize alıp ileri geri yapın. Ardından yumurtayı soğuk suya tutun ve geniş kısmından soymaya başlayın.

Eğer zor soyuluyorsa soğuk suyun altında tutarak bu şekilde yumurtayı soymaya devam edin. Bir diğer etkili yöntem, çatalla delme yöntemidir.

Haşlanmış yumurtanın alt kısmındaki geniş ucu bir çatalla delin. Ardından yumurtanın etrafında dairesel bir şekilde çatlaklar oluşturun ve kabuğu soyun.

Haşlanmış yumurtayı soymanın bir diğer etkili yöntemi ise, sirke yöntemidir. Sirke, kabuğun yumurta beyazına yapışmasını azaltan doğal bir yöntemdir.

Yumurta haşlandıktan sonra birkaç damla sirke içeren bir su kabına koyun. Birkaç dakika bekletin ve daha sonra kabuğunu soyun.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin