Faydasını duyunca bardak bardak içeceksiniz: Her gün 1 litre mutlaka için. Tarçınlı suyun hiç bilinmeyen faydaları ortaya çıktı

Sağlıklı bir yaşam için doğanın bize sunduğu pek çok besin vardır. Tarçın da bunlardan biridir. Ancak tarçını suda bekletip günde 1 litre olacak şekilde tüketmek, tahmin bile edemeyeceğiniz faydaları beraberinde getiri. İşte tarçınlı suyun mucizevi faydaları

Faydasını duyunca bardak bardak içeceksiniz: Her gün 1 litre mutlaka için. Tarçınlı suyun hiç bilinmeyen faydaları ortaya çıktı

Tarçın, ‘Cinnamomum’ cinsine ait ağaçların kabuklarından elde edilen bir baharattır. Tarçın, tatlı ve odunsu bir aromaya ve farklı bir tada sahiptir.

Tarçın suyu, tarçın çubuklarının veya tozunun suya demlenmesiyle yapılır. Tarçın suyu, sağlığımız için en şifalı içeceklerden biridir.

Tarçın, vücudun serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasara karşı korunmasına yardımcı olan antioksidanlar açısından zengindir.

Tarçının ayrıca vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu da gösterilmiştir.

Ancak suya eklenen tarçın tüm bu faydaların yanı sıra bir dizi faydayı da beraberinde getirir. Tarçınlı suyun faydaları ve tarifi için kaydırmaya devam edin!

İşte tarçınlı suyun mucizevi faydaları…

TARÇINLI SUYUN MUCİZEVİ FAYDALARI

Tarçın, mideyi rahatlatmaya, gaz, şişkinlik ve hazımsızlık gibi sindirim sorunlarını hafifletmeye yardımcı olabilecek doğal sindirim özelliklerine sahiptir.

Tarçının aynı zamanda kan şekeri düzeylerini düzenlemeye yardımcı olduğu ve insülin duyarlılığını artırdığı bilinir. Bu da metabolizmayı hızlandırabilir ve kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

Tarçın, vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Bu da kalp hastalığı, diyabet ve bazı kanser türleri gibi kronik hastalık riskinin azalmasına yol açar.

Faydasını duyunca bardak bardak içeceksiniz: Her gün 1 litre mutlaka için. Tarçınlı suyun hiç bilinmeyen faydaları ortaya çıktı

Yapılan araştırmalarda tarçının odaklanmayı ve dikkat süresini artırarak bilişsel işlevi ve hafızayı iyileştirdiği bulunmuştur. Ayrıca Alzheimer ve Parkinson gibi yaşa bağlı hastalıklara karşı korumaya da yardımcı olur.

Düzenli olarak tarçınlı su tüketmek, kan dolaşımını iyileştirerek ve iltihabı azaltarak kolesterol seviyelerini düşürmeye ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Tarçın, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve yaygın enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı korumaya yardımcı olabilecek antimikrobiyal ve antiviral özelliklere sahiptir.

Bu nedenle özellikle soğuk kış aylarında tarçınlı su tüketmek, hem sağlığınız için hem de bağışıklığınız için büyük önem taşır.

Tarçın, yaşlanmaya ve kronik hastalıklara katkıda bulunabilecek serbest radikallere ve oksidatif hasara karşı vücudu korumaya yardımcı olan antioksidanlar açısından zengindir.

Tarçınlı su, iltihaplanmayı azaltarak ve sağlıklı bir cildi teşvik ederek cilt sağlığının iyileştirilmesine yardımcı olabilir. Ayrıca sivilce ve diğer cilt sorunlarının azaltılmasına da yardımcı olabilir.

TARÇINLI SU NASIL YAPILIR?

4 bardak suyun içerisine 2 adet çubuk tarçını ilave edin. Tarçın çubuklarını küçük parçalara bölün. Tarçın çubuklarını veya tozunu suyla dolu bir tencereye koyun.

Karışımı kaynatın, ardından ısıyı azaltın ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Isıyı kapatın ve karışımın soğumasını bekleyin.

Tarçın kalıntılarını gidermek için suyu süzün. İsteğe bağlı olarak tat vermesi için limon, bal veya başka tatlandırıcılar ekleyebilirsiniz.

Tercihinize göre sıcak veya soğuk servis yapın. Şifa olsun!

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir rahatsızlığınız varsa tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin