Evinde fırını olanlar aman dikkat: Fırını sakın bu ayarda çalıştırmayın

Evlerimizde sıklıkla kullandığımız fırınlar, çeşitli teknolojik özelliklerle donatılmıştır. Ancak fırınlarda bulunan bu ayar, sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor aman dikkat. İşte fırın kullanırken kaçınmanız gereken o ayar

Evinde fırını olanlar aman dikkat: Fırını sakın bu ayarda çalıştırmayın

Mutfağımızda hayatımızı kolaylaştıran pek çok eşya bulunur. Bu eşyalardan biri de şüphesiz, fırındır. Fırın; yemekleri, kekleri, börekleri ve tatlıları leziz ve pratik bir şekilde pişirmemizi sağlar.

Fırında pişirilen her ürün genellikle hafif olur. Hem hafif oluşu hem de pratik kullanımı nedeniyle fırında yemek yapmak sıklıkla tercih edilir.

Çünkü fırında pişirilen ürünlerde yemeğin başında durma veya sürekli karıştırma gibi eylemlere gerek yoktur.

Bize kullanım kolaylığı sağlayan fırınlarda bazı özellikler mevcuttur. Ancak bu özellikler kullanıldığında, sağlığımız için ciddi sorunlara yol açabilir.

FIRIN AYARINA DİKKAT!

Mutfakta sıklıkla kullandığımız eşyalardan biri olan fırının bazı ayarlarına dikkat etmek gerekiyor. Bazı fırınların kendi kendini temizleme özelliği olduğuna dikkat etmişsinizdir.

Evinde fırını olanlar aman dikkat: Fırını sakın bu ayarda çalıştırmayın

Bir sosyal medya platformunda içerik paylaşan kullanıcı, fırınında bulunan ‘kendi kendini temizleme’ işlevini denedi.

Fırını bu ayara getiren kullanıcı, fırını bu şekilde 3 saat boyunca çalıştırdı. Ancak fırın kendi kendini temizlemeye başlayınca evin içini duman kapladı.

Bunun sonucunda fırının içi tertemiz oldu. Ancak kullanıcıya gelen yorumlar uyarı niteliğindeydi. Fırının kendi kendini temizleme özelliğinden yayılan duman; ateş, mide bulantısı ve grip gibi rahatsızlıklara yol açabiliyor.

Aynı zamanda fırının bu ayarı, fırının sıcaklık sensörünü bozarak yangın gibi felakete bile neden olabiliyor.

FIRIN NEDEN 180 DERECEDE AYARLANILIR?

Yemekler ve tatlılar hassas yapıya sahiptir. Bunlar düşük sıcaklıkta ve yüksek sıcaklıkta farklı tepkiler gösterir.

180 derece ise, genellikle yiyeceklerin yapısını ve lezzetini bozmayan bir ısı ayarı olduğundan sıklıkla tercih edilen bir ayardır.

FIRIN FANLI MI FANSIZ MI ÇALIŞTIRILMALI?

Fırının fan ayarı, daha hızlı ve homojen yemekler elde etmek için kullanılan bir ayardır. Fanlı fırınlar, sıcaklığı iyi derecede kontrol edebilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin