Evde zeytinyağı olan hemen denesin: Sarımsakları zeytinyağında bekletin ve yiyin. Sarımsak ve zeytinyağı karışımının faydaları nedir?

Alternatif tıpa yüzyıllardır kullanılan şifalı besinler arasında zeytinyağı ve sarımsak bulunur. Ancak sarımsaktaki 'allicin' zeytinyağındaki önemli yağlarla birleşince ortaya tahmin bile edemeyeceğiniz güçlü faydaları sağlığımız için sunar. İşte sarımsak ve zeytinyağı karışımının mucizevi faydaları

Google Haberlere Abone ol
Evde zeytinyağı olan hemen denesin: Sarımsakları zeytinyağında bekletin ve yiyin. Sarımsak ve zeytinyağı karışımının faydaları nedir? - Resim: 1

Sarımsak, yüzyıllardan beri alternatif tıpta kullanılan en şifalı besinlerden biridir. Sarımsak içerdiği vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde sağlığımız için sayısız fayda sunar. Öte yandan sarımsak, doğal bir antibiyotik görevi üstlenir.

Sarımsak aynı zamanda 'allicin' içerir ve bu da sarımsağı, anti-mikrobiyal aktivite gösteren önemli bir besin haline getirir. Öte yandan sarımsak, doymamış yağ asitleri açısından zengin olan ve bir dizi yarar sunan zeytinyağıyla birleşince ortaya güçlü etkiler getirir.

İşte sarımsak ve zeytinyağı karışımının güçlü etkileri...