Evde sarımsağı olan hemen bunu denesin: Sarımsağı 1 kaşık balla karıştırın ve yiyin. Sarımsak ve bal karışımı ne işe yarar?

Doğanın bizlere sunduğu pek çok besini bir araya getirerek oluşturulan kürler, sağlığımıza bir dizi potansiyel yarar sağlar. Yalnızca 1 kaşığıyla binbir şifa sunan sarımsak ve bal ikilisi de bunlardan biridir. Etkilerini duyunca kaşık kaşık tüketmek isteyeceksiniz...

Evde sarımsağı olan hemen bunu denesin: Sarımsağı 1 kaşık balla karıştırın ve yiyin. Sarımsak ve bal karışımı ne işe yarar?

Sağlığımızı korumak, güçlendirmek ve birtakım hastalıklara şifa olmak için doğanın bizlere sunduğu sayısız besin mevcuttur.

Her yemeğin vazgeçilmezi olan ve doğal bir antibiyotik olarak bilinen sarımsak da bu besinler arasındadır.

Sarımsak başlı başına sağlığımıza bir dizi yarar sunarken, doğanın en güçlü besinlerinden biri olan balla birleşince ortaya çok güçlü etkiler çıkar.

Doğal kürler arasında belki de en şifalısı olan sarımsak ve bal, tahmin bile edemeyeceğiniz sayısız faydayı tek 1 kaşığıyla vücudumuza depolar.

İşte sarımsak ve bal karışımın mucizevi faydaları...

SARIMSAK VE BAL KARIŞIMI FAYDALARI

Sarımsak ve bal karışımının sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. Sarımsak, doğal antibiyotik özelliklere sahip olan ve yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılır.

Sarımsakta bulunan "allicin" adlı bileşik, bakteri ve virüslere karşı savaşan güçlü bir antimikrobiyal etki sunar.

Bu nedenle doğal antibiyotik görevi üstlenen sarımsak, soğuk algınlığı, grip ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde etkin bir rol oynar.

Ayrıca sarımsak kolesterol seviyelerini düşürebilir, kan basıncını düzenler ve kalp sağlığını destekler.

Bal da doğal bir antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahip olup, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

Evde sarımsağı olan hemen bunu denesin: Sarımsağı 1 kaşık balla karıştırın ve yiyin. Sarımsak ve bal karışımı ne işe yarar?

Ayrıca balın antiinflamatuar özellikleri vardır ve boğaz ağrısı gibi semptomları hafifletir. Bal ayrıca sindirim sağlığını destekler ve enerji verir.

Sarımsak ve balın bir araya getirilmesiyle elde edilen karışım, her iki besinin faydalarını birleştirir ve vücudu birçok şekilde destekler.

Bu karışım özellikle soğuk algınlığı veya grip dönemlerinde, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı direnci artırmak için doğal tedavi sağlar.

Faydaları saymakla bitmeyen sarımsak ve bal karışımı, öksürüğe de şifa olur. Sarımsak ve bal karışımı, özellikle kış aylarında sıkça tüketilen doğal bir ilaç olarak bilinir.

Sarımsak ve bal karışımının düzenli tüketilmesi, sindirim sistemi sağlığını iyileştirir, sindirim enzimlerinin salgılanmasını artırır ve sindirim sorunlarını en aza indirir.

NASIL TÜKETİLİR?

Öncelikle birkaç diş sarımsağı soyun ve doğrayın. Daha sonra doğradığınız sarımsakları kabın içine alın ve üzerine bir miktar bal ilave edin.

Karışımı güzelce karıştırarak homojen bir kıvama getirin ve günde 2 defa olacak şekilde tüketin. Şifa olsun!

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin