Evde patatesi olan hemen denesin: Sahur ve iftarın yeni gözdesi olacak. Yalnızca iki malzemeli yelpaze patates nasıl yapılır?

Evde patatesi olanlar mutlaka denesin. Herkes ayıla bayıla yiyecek. İşte 2 malzemeyle hazır olan yelpaze patates...

Google Haberlere Abone ol
Evde patatesi olan hemen denesin: Sahur ve iftarın yeni gözdesi olacak. Yalnızca iki malzemeli yelpaze patates nasıl yapılır?

Hem iftar hem de sahur sofralarına yakışabilecek o lezzetli patates tarifi bulundu. Bu tarif sayesinde patatese doyabileceksiniz. İşte yelpaze patates için gerekli olan malzemeler...

Yelpaze Patates Tarifi İçin Gerekli Malzemeler;

Patates

Sosu için;

4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz 2 diş sarımsak

Biberiye

Yapılışı;

İlk olarak patatesleri güzelce yıkayalım. Kabuklarında bulunan tüm kir ve kalıntıların temizlendiğinden emin olalım. 

Yıkama işlemini tamamladıktan sonra patatesin altı düz değilse bir miktar düzeltelim ve patatesi ince ince dilimlemeye başlayalım.

Dilimleme işleminde, patatesin en dibine kadar inmemeniz önemlidir. Patatesin sayısını kişi sayısına göre arttırabilirsiniz.

Kesme işlemini tamamladıktan sonra sosuna geçiş yapabilirsiniz. Sosu için küçük bir kaseye 4-5 yemek kaşığı zeytinyağını, tuzu, 2 diş ezilmiş sarımsağı ve biraz biberiyeyi alıp karıştıralım.

Ardından sosu bir fırça yardımıyla tüm patateslerin yüzeyinde gezdirelim. Patateslerin çok daha hızlı şekilde pişmesi için patatesleri fırın torbasının içerisine alalım.

Fırın torbasının ağzını sıkıca kapatalım ve torbanın yüzeyine delikler açalım. Önceden ısıttığım 200 derece fırında 30 dakika pişiriyorum.

Patatesler yumuşadıktan sonra patatesleri torbanın içerisinden çıkaralım. Dilerseniz bu şekilde servis edebileceğiniz gibi aralarına kaşar peyniri ilave ederek de lezzetlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin