Evde 3 yufkası bulunan hemen denesin: 3 yufkayla ister sahura ister iftara enfes bir börek hazırlayabileceksiniz. Üçgen börek nasıl yapılır?

Evde 3 yufkası bulunan hemen denesin. 3 yufkayla çıtır çıtır enfes bir börek hazırlayabileceksiniz. İşte 3 yufkayla hazırlayabileceğiniz o leziz börek tarifi...

Google Haberlere Abone ol
Evde 3 yufkası bulunan hemen denesin: 3 yufkayla ister sahura ister iftara enfes bir börek hazırlayabileceksiniz. Üçgen börek nasıl yapılır?

Malzemeler;

3 adet yufka

 Sosu için;

 1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

1 çay bardağı süt (125 ml)

Yarım çay bardağı su (60 ml)

 İç harcı için;

 1 kase lor peyniri, kaşar peyniri, maydanoz karışımı

 Üzeri için;

 1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Susam

Yapılışı;

İlk olarak böreğin sosunu hazırlayarak başlayacağız. Böreğin sosu için uygun bir karıştırma kabına 1 adet yumurta, yarım çay bardağı su, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay bardağı sütü uygun bir kapta güzelce çırpalım.

Ardından tezgahın üzerine 1 kat yufkayı serelim ve üzerine bolca hazırladığımız sostan sürelim. 

2. kat yufkayı da dikkatli bir şekilde serdikten sonra tekrar sos dökerek fırçayla sürelim. 3. yani son kat yufka içinde aynı işlemleri hızlıca tekrarlayalım.

Ardından iç harcımızı güzelce yerleştirmeye başlayalım. İç harcının eşit şekilde dağıldığından emin olalım. 

Akabinde ruloyu kendimize yakın taraftan sararak sarmaya başlayalım. Ardından diğer bölgeyi de aynı şekilde rulo formunda saralım ve yufkanın ortasına gelinceye de birleştirelim.

Rulonun birleştiği kısımı ortadan ikiye bölelim. Ruloları üçgen formunda keselim. Tüm ruloyu dilimledikten sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine böbreklerinizi yerleştirelim.

1 adet yumurta sarısına 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek karıştıralım. Böreklerimizin üzerine sürelim. Son olarak susam serperek önceden ısıttığımız 170 derece fırında alt üst fansız ayarda böreklerimizi 45 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin