Esnaf lokantalarının sırrı ortaya çıktı: Limonda tek bir damla su bırakmadan sıkmanın formülü bulundu

Esnaf lokantalarının sırrı bulundu. Bu yöntemle limonda bir damla su kalmayacak. İşte limonun suyunu sıkmanın pratik ve etkili o yolu...

Google Haberlere Abone ol
Esnaf lokantalarının sırrı ortaya çıktı: Limonda tek bir damla su bırakmadan sıkmanın formülü bulundu

C vitamini açısından son derece güçlü olan limonun düzenli olarak tüketilmesi son derece faydalıdır. İçeriğinde bulunan sağlıklı bileşenler pek çok hastalığa karşı koruma sağlamaktadır.

Limon, yemeklerin lezzet seviyesini arttırmasının yanı sıra temizlik alanında da sıklıkla tercih edilen gıdalar arasında yer almaktadır. Ancak pek çok kişinin ortak problemlerinden bir tanesi limonun suyunun yeterince sıkılamaması olurken, limon suyunu tamamıyla bitiren formül bulundu.

Ünlü şeflerin limon suyunu sıkma noktasındaki püf noktaları belli oldu. İşte limon suyunu sıkarken dikkat edilmesi gereken o detaylar...

BU YÖNTEMLE TEK BİR SU DAHİ KALMIYOR!

Limonu tüm suyundan arındırarak sıkmak çoğu zaman zor olan durumlardan bir tanesi olurken, pek çok kişi limonu bu şekilde çöpe atmaktadır. 

Ancak limonu tüm suyundan arındırarak sıkmanın çeşitli formülleri bulunmaktadır. Bu formüllerin başında ise limonun az miktarda ısıtılması geliyor.

 

Limonu kesmeden evvel mikrodalga fırının içerisinde 10 ile 15 saniye kadar tutun. Yeterince tutma işlemini gerçekleştirdikten sonra limonu ortadan ikiye kesin ve limon suyunu sıkın.

Limonun ısınması, limon suyunun kısa sürede çıkmasına yardımcı olurken tek bir limon suyunun dahi kalmasını engellemektedir. 

Limon, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan mineraller açısından zengin bir gıda olurken limonu düzenli olarak tüketmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin