Eskiden insanlar beyaz saçları böyle yok ediyormuş! Beyaz saçlara doğal yöntem

Pek çok kişiyi rahatsız eden beyaz saç sorununa etkili yöntemlerden biri, boyalardır. Ancak kullanılan boyalar saçı yıpratarak zarar verir. Evde uygulayabileceğiniz bu basit yöntem sayesinde beyazlayan saçlarınızı eski haline çevirebilirsiniz. İşte boya kullanmadan beyazlayan saçları yok etme yöntemi

Eskiden insanlar beyaz saçları böyle yok ediyormuş! Beyaz saçlara doğal yöntem

Erken beyazlama, modern yaşam tarzının hastalıklarından biridir. Saçta meydana gelen beyazlama, 20'li yaşlarınızdayken bile ortaya çıkıyor.

Bundan kurtulmak için ise çare olarak, kimyasal boyalara başvuruluyor. Ancak doğanın bize sunduğu pek çok kaynak, beyazlayan saçlar için çare oluyor.

Beyazlayan saçlarınız için ilk adım doğru yemeyi öğrenmektir. Bol yeşillik, günde bir pancar, taze meyve ve sebzeler ve bol yoğurt düzenli olarak yemeniz gereken besinlerdir.

Böyle bir diyet sadece cildinizi pürüzsüz ve yumuşak hale getirmekle kalmayacak, aynı zamanda parlak, uzun saçlara da sahip olmanızı sağlayacak.

Saçlarınızın beyazlamasına gelince, o zararlı kimyasal şişelerini bu kadar çabuk açmayın. Çaresi tam da mutfağınızda gizli. Doğal yollarla beyaz saçlardan kurtulmak mümkün.

Beyaz saçlarınızı siyaha dönüştürmek için çeşitli kimyasal işlemlere başvurmak yerine, doğal çözüm yöntemlerinden yararlanmanızı öneririz.

BADEM YAĞI VE LİMON SUYU

Badem yağı, saçlar için son derece faydalı olan E Vitamini içerir. Kökleri besler ve erken beyazlamayı önler.

Eskiden insanlar beyaz saçları böyle yok ediyormuş! Beyaz saçlara doğal yöntem

Limon suyu saça parlaklık ve hacim kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda sağlıklı saç büyümesini de destekler.

Badem yağı ve limon suyu, gri saçlardan doğal olarak kurtulmanıza yardımcı olabilecek, kolayca bulunabilen malzemelerdir.

Badem yağı ve limon suyunu karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı saç derisine ve saça iyice masaj yapın. 30 dakika beklettikten sonra yıkayın.

KINA VE KAHVE YÖNTEMİ

Kına doğal bir saç kremi ve renklendiricidir. Kahve ile birleştirildiğinde mükemmel sonuçlar verir. Kına aslında beyaz saçları siyaha çevirmek için kullanılan eski bir yöntemdir.

Kaynayan sıcak suya 1 yemek kaşığı kahve tozu ekleyin. Soğutun ve kına tozuyla bir macun yapın. Birkaç saat üzeri kapalı olarak dinlenmeye bırakın.

Seçtiğiniz herhangi bir yağdan 1 yemek kaşığı karıştırın ve saçı tamamen kaplayacak şekilde serbestçe uygulayın. Bir saat sonra saçınızı yıkayın.

DOĞAL SAÇ BOYASI

Hibiskus, doğal saç boyası için kullanılan etkili yöntemlerden biridir. Hibiskustaki antioksidanlar ve vitaminler, saça doğal rengini veren melanin pigmentini üretir.

Hibiskus bitkisi aynı zamanda kepek, kuruluk ve saç dökülmesi gibi bir takım saç problemlerini tedavi etmek için kullanılabilir.

Hibiskus yapraklarını ve çiçeklerini bir gece suda bekletin ve ertesi gün saçınızı durulamak için bu suyu kullanın.

Eğer hibiskus çiçeği veya yapraklarını bulamıyorsanız, hibiskus tozunu kınaya karıştırarak da kullanabilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin