Erkekler dikkat. Bunu ilk kez duyacaksınız: Penisinizde diken var!

Oxford merkezli bir cinsel sağlık start-up'ı olan Yoxly'den Dr. Danae Maragouthakis, erkeklerin penisiyle ilgili bilmedikleri pek çok şeyi dile getirdi. Bu duyduklarınıza çok şaşıracaksınız.

Google Haberlere Abone ol
Erkekler dikkat. Bunu ilk kez duyacaksınız: Penisinizde diken var!
Daily Star

Erkekler penisleri hakkında bilinmesi gereken her şeyi bildiklerini düşünüyorlar.
Fakat bilmedikleri gerçeklerin olduğu ortaya çıktı.

Oxford merkezli bir cinsel sağlık start-up'ı olan Yoxly'den Dr Danae Maragouthakis penislerle ilgili bilinmeyenleri anlattı.

ÜÇ TÜR EREKSİYON

Ereksiyona geçtiğinizde, nasıl uyarıldığınızı pek düşünmeyebilirsiniz. Ancak sertleştiğinizde aslında deneyimleyebileceğiniz üç farklı ereksiyon türü vardır.

Bunlardan biri bilinçaltı ereksiyonudur ve genellikle rüya görürken ortaya çıkarlar. Bunun nedeni, insanların onları harekete geçirmek için fizyolojik veya fiziksel uyarılara ihtiyaç duymamalarıdır.

Ayrıca, cinsel fantezilerin gerçekleşmesinden sonra ortaya çıkan psikojenik ereksiyonlar da vardır. Temel olarak vücudunuzun görsel uyaranlara tepki vermesidir.
Son olarak refleksojenik ereksiyon var. Penis fiziksel olarak uyarıldığında olan budur.

EREKSİYONA İHTİYACINIZ YOK

Farkında olmayabilirsiniz ama aslında bitirmenin zor olmasına gerek yok. Yani ereksiyon olmasa da tatmin olabilirsiniz.
Zevki garanti etmek için penisin uyarılmasının her zaman şart olmadığı ortya çıktı.

GİZLİ EREKSİYON

Beyler, penisinizin göründüğünden çok daha uzun olduğunu bilmek sizi memnun edecektir. Bunun nedeni, erkek ereksiyonunu oluşturmak için çalışan dokuların kabaca %30'unun içeride olmasıdır, yani dışarıdan görülemez.

PENİSİN DİKENİ VAR

Penisinizin bir omurgası olduğundan endişelenmenize gerek yok çünkü öyle değil. İnsanlarda hiç bulunmamasına rağmen birçok hayvanda bulunur.
Bunlar genellikle çeşitli hayvanların cinsel organlarında bulunan ve yumurtlamaya yardımcı olabilen veya cinsel aktivite sırasında hissi artırmaya yarayan sivri, keratinize yapılardır. Şempanzelerin de tıpkı kediler, yarasalar ve koalalar gibi penis dikenleri vardır.

PANCAR EREKSİYONU ARTIRIR

Dr. Danae, Nitrik Oksit içeren gıdaların kan akışına yardımcı olabileceğini ve bunun da ereksiyonunuzu daha iyi hale getirdiğini belirtti. Bu yiyecekler arasında bitter çikolata, pancar, sarımsak, karpuz ve yeşil yapraklı sebzeler yer alır.

Bunun yanı sıra çinko bakımından zengin besinler de iyi testosteron seviyeleri ve sperm üretimi için hayati öneme sahiptir, bu da istiridyeyi denemeye değer olabileceği anlamına gelir. Denenecek diğer iyi yiyecekler arasında kabuklu deniz ürünleri, sığır eti, tavuk, fındık ve fasulye yer alır.
Bol miktarda su tüketmek aynı zamanda sağlıklı kan akışının desteklenmesine de yardımcı olacaktır, bu da ereksiyonlarınız için iyi bir haberdir.

SİGARA EREKSİYONA ENGEL DEĞİL

Uzun zamandır sigara içmenin penisinizi küçültebileceği söyleniyor ancak bu iddiayı destekleyecek hiçbir kanıt yok. Yine de cinsel performansınızı ve tatmininizi etkileyebilir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin