En az 5 yaş birden gençleştiriyor: Ev yapımı doğal botoks maskesiyle kırışıklıklara veda edeceksiniz. Botoks yaptırmaya hiç gerek yok

Yaşlanma belirtilerini yok etmek ve cildi germek için doğal yöntemler, en sık başvurulan yöntemlerden biridir. Sosyal medyada gündem olan keten tohumu ve su ile yapılan doğal botoks maskesi de bunlardan biridir. İşte keten tohumu maskesinin cilde mucizevi etkileri ve yapılışı

En az 5 yaş birden gençleştiriyor: Ev yapımı doğal botoks maskesiyle kırışıklıklara veda edeceksiniz. Botoks yaptırmaya hiç gerek yok

Keten tohumu, Linum usitatissimum bitkisinin tohumlarıdır ve besleyici özellikleriyle dikkat çeken en şifalı tohumlardan biridir.

Bu tohumlar, omega-3 yağ asitleri, lif, protein, vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Lif içeriği sindirim sistemini düzenleyerek bağırsak sağlığını iyileştirir ve tokluk hissi sağlar.

İçerdikleri alfa-linolenik asit sayesinde, keten tohumları kalp sağlığını destekler ve iltihaplanmayı azaltır.

Protein, kas gelişimini desteklerken, vitamin ve mineraller cilt, saç ve genel vücut sağlığına katkıda bulunur.

Ancak son günlerde sosyal medyada gündem olan keten tohumlu maskenin, cilt için mucizevi etkiler yarattığı kanıtlanmış.

İşte keten tohumunun cilde etkileri ve yapılışı...

KETEN TOHUMUNUN CİLDE FAYDALARI

Keten tohumu ile yapılan botoks maskesi, cilt sağlığını iyileştirmek ve gençleştirmek için doğal bir alternatif olarak öne çıkar.

Keten tohumu, omega-3 yağ asitleri, lif ve antioksidanlar açısından zengin bir kaynaktır, bu da cilde bir dizi fayda sağlar.

Keten tohumu, cildin nem dengesini düzenler. Omega-3 yağ asitleri, cildin esnekliğini artırabilir, kırışıklıkları azaltabilir ve cilt tonunu dengeler.

Kolajen üretimini destekleyen keten tohumu aynı zamanda cildi neme doyurur. İnce kırışıklıkları doldurarak botoks etkisi sunar.

En az 5 yaş birden gençleştiriyor: Ev yapımı doğal botoks maskesiyle kırışıklıklara veda edeceksiniz. Botoks yaptırmaya hiç gerek yok

Antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak erken yaşlanmanın önlenmesine yardımcı olur. Bu mucizevi keten tohumlu botoks maskesi, cildin elastikiyetini artırır.

Lif açısından zengin olan keten tohumu, cilde destek sağlayabilir ve sıkılaşma etkisi yaratır. Bu sayede, ciltteki gevşeklik ve sarkmaların azalmasına katkıda bulunur.

Antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak cildin erken yaşlanmasını engeller ve kırışıklıkların oluşumunu azaltır.

Keten tohumu ayrıca cildin elastikiyetini artırabilir, cildin sıkı ve genç görünmesine katkı sağlar.

Doğal yapısı sayesinde, keten tohumu ciltteki tahrişleri hafifletir ve cildi yatıştırır. Kullanıldığında, cilde sağlıklı bir parlaklık kazandırabilir ve genel cilt tonunu dengeler.

KETEN TOHUMLU BOTOKS MASKESİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle bir tencerenin için 1 su bardağı su ilave edin. Ardından içine 1 buçuk yemek kaşığı keten tohumunu ekleyin. Karışımı bu şekilde 5 dakika kadar kaynamaya bırakın.

Kıvam alan karışımı 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra bir süzgeç veya temiz bir bez ile süzün.

Süzdüğünüz karışımı yüzünüze güzelce sürüp masaj yaptıktan sonra 20 dakika kadar bekletin ve yıkayın. Maskeyi dilerseniz saçlarınıza da uygulayabilirsiniz.

Bu maskeyi haftada 2 kere uygulamanız yeterli. Eğer hazırladığınız maske fazla kalırsa buzdolabında 2 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına uygulamadan önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin