Elma kabuklarını kaynatıp için o dertten kurtulun: Faydasını duyan bardak bardak içecek. Elma kabuğu çayı içmek neye iyi gelir?

Elma, güçlü vitaminlere ve minerallere sahip en şifalı ve en lezzetli meyvelerin başında gelir. Genellikle kabuğu soyularak tüketilen elmanın kabukları meğer tam bir hazineymiş! Bundan sonra elma kabuklarını asla çöpe atmayacaksınız...

Google Haberlere Abone ol
Elma kabuklarını kaynatıp için o dertten kurtulun: Faydasını duyan bardak bardak içecek. Elma kabuğu çayı içmek neye iyi gelir? - Resim: 1

Elma, sağlığımız için en faydalı meyvelerden biridir. Elma, içerdiği güçlü vitamin ve minerallerle sağlımıza bir dizi potansiyel sağlık yararı sunar. Elma özellikle A, B6, C, E ve K vitaminleri açısından zengindir. Öte yandan potasyum, demir ve fosfor minerallerini bolca içerir.

Elma başlı başına fayda sunan bir şifa deposudur. Ancak elmanın kabukları da en az elmanın kendisi kadar faydayı vücudumuza sağlar. Özellikle elma kabuklarından elde edilen çay, azımsanamayacak kadar güçlü etkilere sahiptir.

İşte elma kabuğu çayının mucizevi faydaları...