Elektronik sigara genç kadının hayatını kararttı: 20 yaşındaki genç kızın 5 yıl elektronik sigara içti ciğeri söndü

Tüm dünyada adeta bir çılgınlığa dönüşen elektronik sigaralar sağlığı ciddi şekilde tehdit ediyor. Uzmanların uyarılarına rağmen elektronik sigara kullanımı giderek artıyor. ABD'de 20 yaşındaki bir genç kadın 5 yıldır elektronik sigara içiyordu. Bu nedenle sağ akciğeri iki kez çöktü ve kalıcı hasar oluştu.

Google Haberlere Abone ol
Elektronik sigara genç kadının hayatını kararttı: 20 yaşındaki genç kızın 5 yıl elektronik sigara içti ciğeri söndü

Tüm dünyada adeta bir çılgınlığa dönüşen elektronik sigaralar sağlığı ciddi şekilde tehdit ediyor. Uzmanların uyarılarına rağmen elektronik sigara kullanımı giderek artıyor. ABD'de 20 yaşındaki bir genç kız 5 yıldır elektronik sigara içiyordu. Bu nedenle sağ akciğeri iki kez çöktü ve kalıcı hasar oluştu.

5 yıl boyunca elektronik sigara kullanan 20 yaşındaki genç kadın, beş yıl boyunca elektronik sigara kullandı. "Artık 40 yaşımı geçemeyeceğimden endişe ediyorum" diyen Karlee isimli kadının iki kez ciğeri söndü. Elektronik sigaraya başlamanın şimdiye kadar verdiği en kötü karar olduğunu ve bunun hayattaki en büyük pişmanlığı olmaya devam ettiğini söyleyen Karlee'nin Kasım 2021'de işteyken ilk kez akciğeri çöktü. Sırtında kas spazmı olduğunu düşünen genç kadın hastaneye gitmek için iki gün bekledi. 

T24'te yer alan habere göre Karlee, "İlk seferinde akciğerimin iğne ve şırıngayla yeniden genişletilmesi gerekti, ancak Kasım 2022'de akciğer tekrar çöktükten sonra göğüs duvarına yeniden tutturulması için bir ameliyat geçirmek zorunda kaldım" dedi. 

Karlee, daha fazla insanın elektronik sigarayı bir bağımlılık olarak hayatında tutmaya devam etmemesi için insanları uyarıyor. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin