Dünyanın seyahat için en iyi şehirleri açıklandı: Türkiye'den üç kent dünyanın en iyi şehirleri listesine girdi!

Pazar araştırma şirketi Euromonitor ile Lighthouse tarafından hazırlanan "Seyahat İçin En İyi 100 Şehir Endeksi" açıklandı. Avrupa, ilk 10 şehirden yedisi ve ilk 100'de yer alan 63 şehir ile öne çıkarken Türkiye'den de 3 şehir listeye girdi. Hangi kentimiz listede kaçıncı sırada?

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın seyahat için en iyi şehirleri açıklandı: Türkiye'den üç kent dünyanın en iyi şehirleri listesine girdi!

Dünyanın en iyi 100 kentinin açıklandığı listede Türkiye'den de 3 kent yer alıyor. Dünyanın önemli pazar araştırma şirketlerinden olan Euromonitor ile küresel veri şirketi Lighthouse, 2023 yılının "Seyahat İçin En İyi 100 Şehir" endeksini açıkladı. Buna göre listedeki ilk 10 şehirden 7'si Avrupa'da. Listeye 63 şehir sokan Avrupa, dünyanın seyahat üssü oldu. 

Peki Euromonitor ile Lighthouse tarafından hazırlanan listede Türkiye'den hangi şehirler yer aldı?

Dünyanın seyahat için en iyi şehirleri açıklandı: Türkiye'den üç kent dünyanın en iyi şehirleri listesine girdi!

DÜNYANIN EN İYİSİ YİNE PARİS

Turizm altyapısı, politikaları ve performansı, sürdürülebilirlik, ekonomik performans, sağlık ve güvenlik gibi kriterlere göre sıralanan endekse göre Paris bir kez daha dünyanın en cazip seyahat şehri oldu. 2023'te en çok uluslararası ziyaretçi ise İstanbul'a geldi.

Ekonomim tarafından derlenen habere göre en cazip seyahat şehirlerinde Avrupa, ilk 10 şehirden yedisi ve ilk 100'de yer alan 63 şehir ile üstünlük sağladı. İlk 10'da Avrupa'dan olmayan şehirler ikinci sıradaki Dubai, dördüncü Tokyo ve sekizinci olan New York.

Madrid üçüncü sırada yer alırken, Amsterdam, Berlin ve Roma sırasıyla 5, 6 ve 7 numaralarda yer aldı. Barselona ve ardından Londra ilk 10'u tamamladı.

Dünyanın seyahat için en iyi şehirleri açıklandı: Türkiye'den üç kent dünyanın en iyi şehirleri listesine girdi! - Resim : 2

PEKİ TÜRKİYE KAÇINCI OLDU?

Türkiye’den İstanbul 23’üncü sırada yer alırken, ilk 100’de Antalya 57’inci, Muğla 93’üncü oldu. İlk 100'e bu yıl turizm performanslarını arttıran dört yeni şehir de girdi. Bu şehirler 48’inci sıradaki Washington, 68’inci sıradaki Montreal, 88’inci sıradaki Santiago ve 92’nci sıradaki Vilnius oldu.

Singapur (11), Seul (14), Osaka (16) ve Hong Kong'un (17) listeye girmesiyle Asya, ilk 20'de güçlü bir şekilde temsil edildi.

İşte Dünyanın En İyi 100 kenti listesindeki ilk 20 şehir:

1. Paris, Fransa
2. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri
3. Madrid, İspanya
4. Tokyo, Japonya
5. Amsterdam, Hollanda
6. Berlin, Almanya
7. Roma, İtalya
8. New York, ABD
9. Barselona, İspanya
10. Londra, İngiltere
11. Singapur
12. Münih, Almanya
13. Milano, İtalya
14. Seul, Güney Kore
15. Dublin, İrlanda
16.Osaka, Japonya
17. Hong Kong, Çin
18. Viyana, Avusturya
19. Los Angeles, ABD
20. Lizbon, Portekiz

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin