Domates böyle görünüyorsa ağzınıza bile sürmeyin: Meğer senelerdir zehir yiyormuşuz

Domates, kahvaltı sofralarının ve çeşitli yemeklerin vazgeçilmez besinlerinden biridir. Ancak domatesi yanlış koşullarda tüketmek, ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirir. Domatesin faydalarını zehre dönüştürmemek için bu unsurlara mutlaka dikkat edin…

Domates böyle görünüyorsa ağzınıza bile sürmeyin: Meğer senelerdir zehir yiyormuşuz

Domates, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez besinlerinden biridir. Sağlığımız için pek çok fayda sunan domates hem şifalı hem de lezzetlidir.

Domates, içerdiği zengin lif nedeniyle sindirim sistemi sağlığını koruyan ve güçlendiren besinlerin başında gelir.

Bağırsak hareketlerini düzenleyen domates böylece kabızlık sorununu en aza indirir. Domates aynı zamanda içerdiği güçlü vitamin ve mineraller ile kalp sağlığını koruma altına alır.

Faydaları saymakla bitmeyen domates hem göz sağlığına hem de cilt sağlığına pek çok şifa sunar. İçerdiği A vitamini ile göz sağlığını desteklerken gece körlüğüne karşı da koruma sağlar.

Aynı zamanda bol C vitamini içeriği ile cilt sağlığını korur ve yaşlanma belirtilerini en aza indirir. Ancak domates tüketirken bazı unsurlara dikkat etmek gerekir.

DOMATES TÜKETİRKEN DİKKAT!

Kahvaltıda severek tüketilen domates tüketimi hakkında bazı unsurlara dikkat etmek gerekir. Domatesler kimi zaman çürür ve küflenir.

Domates böyle görünüyorsa ağzınıza bile sürmeyin: Meğer senelerdir zehir yiyormuşuz

Peki siz, domatesin çürüyen tarafını kesip kalan kısmını tüketmiş miydiniz? Eğer bunu yaptıysanız veya yapıyorsanız ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlamışsınız demektir.

Aslında vücudumuz, hayatımız boyunca pek çok mikrobu yener. Anca sorun küflü gıdalar olduğunda bu gerçekleşmez.

Küf; alerji, astım, nezle, öksürük ve nefes darlığı gibi çeşitli hastalıklara zemin hazırladığından asla tüketmemeye dikkat edin.

KÜFLÜ GIDALAR YENİRSE NE OLUR?

Küflü gıda tüketimi, zaman içerisinde vücudumuzun bağışıklık sistemini çökertir. Aynı zamanda iç organlarda ve karaciğerde hasara yol açar.

Bunların yanı sıra ödem oluşur, kusma ve karın ağrısı gibi rahatsızlıklar meydana gelir. Aynı zamanda kalp ve böbrekte yağlanma gerçekleşerek kanser gibi hastalıklara zemin hazırlar.

Bu nedenle yalnızca domateste değil, ekmek gibi küflenen gıdaların küf kısmını kesip diğer yarısını tüketmek yerine asla tüketmemeye özen gösterin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin