Doğu Anadolu'nun en soğuk yeri belli oldu: Onlar eksi 22.2 derecede donarken Antalya'da denize girdiler

Doğu Anadolu bölgesini soğuklar esir aldı. Türkiye'nin en soğuk yerleşim yeri olarak eksi 22.2 dereceyi gören Ardahan Göle ile eksi 19 dereceyi gören Erzincan'ın Refahiye ilçesi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Doğu Anadolu'nun en soğuk yeri belli oldu: Onlar eksi 22.2 derecede donarken Antalya'da denize girdiler

 Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini artırdı. Türkiye’nin en soğuk yerleşim yeri eksi 22,2 derece ile Ardahan’ın Göle ilçesi ile eksi 19 derece olarak Erzincan’ın Refahiye ilçesi oldu.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bölge genelinde hava parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

METEOROJİ PARAMETRELERİ ÖLÇTÜ

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere; Erzincan’da 6, Kars ve Erzurum’da 13, Ardahan’da 18, Bayburt’ta 14, Kars’ta 8, Ağrı’da 8, Iğdır’da 3 derece olarak ölçüldü.
Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonundan alınan il ve ilçelere ait meteorolojik parametrelerde, Türkiye’nin en soğuk noktası gece eksi 22,2 derece ile Ardahan’ın Göle ilçesi ile eksi 19 derece olarak Erzincan’ın Refahiye ilçesi olarak kayıtlara geçti.

Doğu Anadolu'nun en soğuk yeri belli oldu: Onlar eksi 22.2 derecede donarken Antalya'da denize girdiler

ANTALYA'DA DENİZE GİRDİLER

Öte yandan Ocak ayı ayı ortalama sıcaklığı 10 derece olan Antalya'da, dün termometreler 21,1 dereceyi gösterdi. Meteoroloji verilerine göre; ülkenin en sıcak yeri, sıcaklık ortalamasının 11 derece üzerine çıkan Antalya oldu.

Türkiye'nin büyük bölümünde kar yağışı ve soğuk hava, etkili oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı bölgeler için kar yağışı uyarıda bulundu. Antalya'da da güneşli ve sıcak hava etkisini sürdürüyor. Sıcaklığın mevsim normalleri üzerinde seyrettiği kentte, ocak ayı ortalama sıcaklığı 10 derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji verilerine göre; dün ülkenin en sıcak yeri, sıcaklık ortalamasının 11 derece üzerine çıkan Antalya oldu. Antalya'da hava sıcaklığı, dün 21,1 dereceye kadar ulaştı. Dün hava sıcaklığı Aksu'da 21,1, Alanya'da 20,8, Demre’de 20,7, Serik'te 20,1, Kemer ve Manavgat’ta 20, Kepez’de 19,9 derece olarak ölçüldü. Güneşin yüzünü gösterdiği kentte, sıcak havayı fırsat bilenler de sahile koştu. Kimileri sıcak havanın tadını çıkarırken, kimileri de güneşlenmeyi tercih etti. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin