Diz kireçlenmesine doğal çözüm bulundu: 15 dakikada diz ağrısı son bulacak. Diz kireçlenmesi nasıl geçer?

Diz kireçlenmesi, birçok kişinin muzdarip olduğu ve kişiye rahatsızlık veren durumlardan biridir. Ancak İbn-i Sina, diz kireçlenmesine şifa olan doğal reçeteyi yıllar öncesinden vermiş. İşte diz kireçlenmesine iyi gelen etkili yöntem ve uygulanışı

Diz kireçlenmesine doğal çözüm bulundu: 15 dakikada diz ağrısı son bulacak. Diz kireçlenmesi nasıl geçer?

Diz kireçlenmesi, genellikle osteoartrit olarak da bilinir ve çoğunlukla eklem kıkırdağının zamanla aşınması sonucu meydana gelir.

Kıkırdak, kemikler arasındaki sürtünmeyi azaltan ve darbeleri emen yumuşak bir doku olduğundan, bu aşınma dizde ağrı, şişlik ve hareket kısıtlılığı gibi sorunlara yol açabilir.

Diz kireçlenmesinin nedenleri arasında yaşlanma, fazla kilo, düzensiz veya aşırı fiziksel aktivite, diz ekleminde daha önce yaşanan yaralanmalar ve genetik yatkınlık bulunur.

Ayrıca, uzun süreli stres ve belirli mesleklerdeki tekrarlayan hareketler de riski artırır. Diz kireçlenmesi için en etkili doğal çözümü, İbn-i Sina yıllar öncesinden vermiş.

İşte diz kireçlenmesine doğal çözüm...

DİZ KİREÇLENMESİNE DOĞAL ÇÖZÜM

Tıbbın babası olarak bilinen ve doğal reçeteler hazırlayan İbn-i Sina, diz kireçlenmesine doğal tedavi olarak kuyruk yağını önermiştir.

Kuyruk yağı özellikle doğal tedavilere yönelik kültürel uygulamalarda diz kireçlenmesi gibi eklem rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılarak doğal tedavi sağlar.

Kuyruk yağının diz kireçlenmesi üzerindeki olumlu etkileri, içerdiği yüksek oranda doymuş yağ asitleri ve omega-3 yağ asitlerine dayanır.

Bu bileşenler, anti-inflamatuar özellikler göstererek eklem iltihabını ve ağrısını azaltabilir. Ayrıca kuyruk yağı E vitamini açısından zengindir.

Bu vitamin, antioksidan özellikleriyle serbest radikallerle savaşarak dokuların oksidatif stresten korunmasına yardımcı olur.

Bu güçlü faydaları nedeniyle kuyruk yağı, diz kireçlenmesine doğal tedavi sağlarken aynı zamanda kas ve kemik gelişimini de destekler.

Diz kireçlenmesine doğal çözüm bulundu: 15 dakikada diz ağrısı son bulacak. Diz kireçlenmesi nasıl geçer?

Kuyruk yağı aynı zamanda diz ağrısı, eklem sıvısı eksikliği ve kıkırdak erimesi gibi rahatsızlıklara da şifa olur.

Öte yandan kuyruk yağı, damar tıkanıklıklarının önüne geçerek kalp ve damar hastalıklarını riskini en aza indirir.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren kuyruk yağı, kan basıncını dengeleyerek tansiyonu dengede tutar ve ayrıca cilt hücrelerini yenileyerek onarır.

Kuyruk yağını isterseniz tüketebilir veya ağrıyan bölgenize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Sürdükten sonra bandajla sarıp bir süre bekletmelisiniz.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin