DİKKAT! Yola çıktı geliyor uyarı üstüne uyarı yapıldı

Meteoroloji ve AKOM'dan sonra yeni bir uyarı daha geldi ve Balkanlar'dan gelen soğuk hava ve kar dalgasının Türkiye'ye doğru yola çıktığı açıklandı. Aman dikkat uyarı üstüne uyarı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
DİKKAT! Yola çıktı geliyor uyarı üstüne uyarı yapıldı

Türkiye soğuk hava dalgasının etkisine girdi. İzlanda üzerinden soğuk hava dalgası geliyor. Bu soğuk hava beraberinde kar yağışını da getirecek.

İstanbul'da Salı gününden itibaren şiddetli poyraz ile birlikte sulu kar bekleniyor. Benzer şekilde Karadeniz, İç Anadolu ve Trakya'da ise yağmur kara dönecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir çevreleri ile Konya'nın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak, Ardahan, Erzurum, Ağrı, Tunceli ve Erzincan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege, Ankara, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Amasya, Çorum ve Tokat çevreleri, Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri ve Antalya’nın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

 

SOĞUK HAVA YOLA ÇIKTI

Hava Forum adresi de sosyal medya üzerinden bir duyuru yaptı ve soğuk hava dalgasının giriş yaptığını açıkladı.

Yapılan paylaşımda "Balkanlar'dan soğuk hava ülkemize doğru yola çıktı. Akşam 21 civarı Trakya'dan giriş yapacak. 23:30'dan sonra İstanbul'da keskin bir soğuk hissedilecek. 10 derece birden düşüş var, yükseklerde kar görülebilir. Salıdan itibaren hava buz gibi, kalın giyinin, hasta olmayın dikkat !" denildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin