Çöpe atmaktan vazgeçin: Nar kabuğunu kaynatıp için o problemden tek seferde kurtulun. Nar kabuğu suyu neye iyi gelir?

Nar kabuklarını çöpe atmak yerine kaynatıp suyunu içtiğinizde faydalarına inanamayacaksınız. İşte nar kabuğunun mucizevi faydaları...

Google Haberlere Abone ol
Çöpe atmaktan vazgeçin: Nar kabuğunu kaynatıp için o problemden tek seferde kurtulun. Nar kabuğu suyu neye iyi gelir?

Tanelerinde binbir şifa bulunan nar, kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden bir tanesi olurken narın düzenli olarak tüketilmesi sağlık açısından son derece önemlidir.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde son derece etkili olan narın kendi kadar kabuğunda da pek çok farklı fayda bulunmaktadır.

Birçoğumuz narı ayıkladıktan sonra kabuklarını direkt olarak çöpe atsa da nar kabuğunu kaynatıp suyunu içmenin pek çok farklı faydası bulunmaktadır. İşte nar kabuğu suyunun mucizevi faydaları...

NAR KABUĞU SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Antienflamatuar, antifungal, antibakteriyel ve antiviral özellikleriyle bezeli olan nar kabuğunun faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Bilhassa koyu renk halka oluşumunda son derece etkili olan nar kabuğu, koyu renk halkalarını açmaya yardımcı olmaktadır.

Kanserle mücadele etmeye yardımcı olmaktadır. Antioksidan açısından güçlü olan nar kabuğu karaciğerin sağlıklı şekilde çalışmasını sağlarken karaciğer kanserine karşı koruma altına almaya yardımcı olmaktadır.

Diş sağlığı açısından son derece önemlidir. Diş eti iltihabı, diş plağı, diş çürüğü ve ağız ülseri gibi pek çok diş problemine iyi gelmektedir.

Kronik pek çok hastalığa iyi gelmektedir. Nar kabuğu içinde bulunan sağlıklı bileşenler sayesinde kalp hastalığı ve diyabet gibi çeşitli kronik hastalıkların oluşma riskinin önüne geçerken, sağlıklı bir yaşamın içerisinde olunmasına katkı sağlamaktadır.

Antibakteriyel özelliği bulunmaktadır.

Kemik kaybını önleme yardımcı olmaktadır.

NAR KABUĞU NASIL HAZIRLANIR?

Kaynayan suyun içerisine bir miktar nar kabuğunu bırakın ve 10 dakika kadar kısık ateşte demlenerek kaynamasını sağlayın. Kaynama işleminden sonra dilerseniz içebilir, cildiniz içinde tonik şeklinde uygulayabilirisiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin