Cinsel ilişki sonrası ağrıya dikkat: Cinsel ilişkiden sonra karın ağrısı neden olur?

Cinsel ilişki sonrasında ağrı yaşayanlar dikkat. Cinsel ilişki sonrasında meydana gelen ağrıların nedeni ortaya çıktı. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Cinsel ilişki sonrası ağrıya dikkat: Cinsel ilişkiden sonra karın ağrısı neden olur?

Cinsel ilişki sonrası bazı kişilerde karın ağrısı görülebilmektedir. Cinsel ilişki sonrasında oluşan karın ağrısının pek çok farklı sebebi bulunabilmektedir. 

Cinsel ağrı sonrasında genellikle kadınlarda oluşabilen bir durum olan karın ağrısı, erkeklerde de bazı durumlarda meydana gelebilmektedir. 

Cinsel ilişki sonrasında oluşan karın ağrısının neden meydana geldiği yahut ağrının temelinin neye dayandığına ilişkin tüm detayları şu şekilde sıralayabiliriz...

CİNSEL İLİŞKİ SONRASI KARIN AĞRISI NEDEN OLUR?

Cinsel ilişki sonrası karında ağrı meydana gelmesinin çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Cinsel ilişki sonrasında meydana gelen karın ağrısı hayati bir problem oluşturmasa da yaşam kalitesini düşürmektedir.

 

Cinsel ilişki sonrasında oluşan karın ağrısı, bulunduğunuz pozisyon dolayısıyla meydana gelebilen bir durum olurken stres faktörü dolayısıyla da hissediyor olabilirsiniz.

Derin penetrasyon, vajinal ve anal seksten sonra ağrı durumunun oluşmasına neden olabilmektedir. Bu ağrı genel itibarıyla geçici bir durum olurken pozisyon değiştirdiğinizde ya da vücudunuzun dinlenmesine izin verdiğinizde kısa sürede geçecektir. 

CİNSEL İLİŞKİ SONRASI AĞRI KİMLERDE GÖRÜLÜR?

  • Hamileler
  • Yumurtalık kistleri
  • Pelvik inflamatuar hastalığı olanlar
  • Kronik pelvik ağrı sendromu olanlar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin