Çıkardığımız gazlar ve geğirmeler dünyanın sonunu getirecek

Bilim insanları dünyanın sonunun 200 yıl sonra gelebileceği tahmininde bulundu. Fakat bunun tek sorumlusu savaşlar, katliamlar, felaketler olmayacak. Çıkardığımız gazlar ve geğirmelerimiz de dünyanın sonunu getirebilir.

Google Haberlere Abone ol
Çıkardığımız gazlar ve geğirmeler dünyanın sonunu getirecek

Dünya 200 yıl içinde yaşanmaz bir cehenneme dönüşebileceği tahmin ediliyor.

Bunda yaşlıların gaz çıkarmaları ve geğirmelerinin de etkisinin büyük olduğu açıklandı.

İngiltere Ekoloji ve Hidroloji Merkezi'nden Dr. Nicholas Cowan tarafından yürütülen bir çalışmada; yaşlıların, gençlere kıyasla daha fazla metan ve nitröz oksit gazını geğirme ve nefes yoluyla dışarı atarak küresel ısınmaya zarar verdikleri ortaya çıktı. 

Alınan 328 nefes örneğinin üçte birinin metan içerdiği tespit edildi. Ancak 30 yaşın altındakilerin sadece dörtte biri metan üretirken, bu oran 30 yaş üzerindekilerde yüzde 40 çıktı.

İNSAN NEFESİ ZARAR VERİYOR

Araştırma ekibi, insanların nefes aldığında havanın akciğerlere girdiğini ve bu havadaki oksijenin kana geçtiğini, atık gaz olan karbondioksitin (CO2) ise kandan akciğerlere hareket ederek dışarı atıldığını ifade etti.

Ekip ayrıca, her insanın nefes verirken CO2 verdiğini, ancak çalışmada metan ve nitröz oksit üzerine odaklandıklarını belirtti. Araştırmada, bu iki gazın güçlü sera gazları oldukları ancak çok daha küçük miktarlarda solundukları için küresel ısınmaya etkilerinin gözden kaçmış olabileceği ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin