Ceviz perdesi zarını kaynatıp içende o sorundan eser kalmıyor: Ceviz içi zarının mucizevi faydası ortaya çıktı. Ceviz perdesi zarı neye iyi gelir?

Ceviz kabuğunun altında bulunan ve cevizin iç zarı olan ceviz perdesi, sağlığımız için bir yığın yarar sunan önemli kaynaklardan biridir. Özellkle kaynatıp çayını içtiğinizde etkisine inanamayacaksınız. İşte ceviz perdesi zarı çayının faydaları ve tarifi

Ceviz perdesi zarını kaynatıp içende o sorundan eser kalmıyor: Ceviz içi zarının mucizevi faydası ortaya çıktı. Ceviz perdesi zarı neye iyi gelir?

Ceviz, içerdiği güçlü vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde hem genel sağlığımızı hem de cilt sağlığımızı koruyup güçlendiren bir kuru yemiştir.

Cevizin içerisinde bulunan ve kimi zaman gözden kaçan bir zar tabakası olan ceviz perdesi, en az ceviz kadar fayda sunan bir kaynaktır.

Cevizin iç zarı olan bu perde sağlığımız için güçlü faydalar sunarken onu kaynatıp içmek, daha güçlü etkileri beraberinde getirir.

Bu şifa deposu besinin etkilerini öğrendikten sonra, ceviz perdelerini ayıklamaktan vazgeçeceksiniz.

İşte ceviz perdesi çayının faydaları...

CEVİZ PERDESİ ZARI ÇAYININ FAYDALARI

Ceviz perdesi, cevizin iç kabuğu ile dış kabuğu arasında bulunan, ince ve zar gibi bir tabakadır.

Bu tabaka çeşitli sağlık yararları nedeniyle alternatif tıpta kullanılan güçlü bir kaynaktır. Ceviz perdesinden elde edilen çay, sağlığımız için güçlü faydalara sahiptir.

Ceviz zarı özellikle doğal antioksidanlar, antiinflamatuar bileşikler ve mikrobesin maddeleri açısından zengindir.

Ceviz perdesi çayının en bilinen faydaları arasında; bağışıklık sistemini güçlendirdiği, öksürüğe, balgama iyi geldiği ve vücudu enfeksiyonlara karşı koruduğu bulunur.

Ceviz perdesi zarı çayı aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını sağlar. Özellikle karın, göbek ve basen bölgesindeki yağları eritir.

Ceviz perdesi çayının antioksidan içeriği, hücreleri serbest radikallerin yol açtığı hasardan koruyarak genel sağlığı destekler.

Bu oksidatif strese karşı koruma, yaşlanma sürecini yavaşlatmaya ve uzun vadede çeşitli kronik hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Antioksidanlar ayrıca, cildin daha sağlıklı görünmesine katkı sağlar ve cilt yaşlanmasının görünür belirtilerini azaltmada etkin rol oynar.

Antiinflamatuar özellikleri sayesinde ceviz perdesi çayı, iltihaplı durumlarla mücadelede yardımcı olur.

Ceviz perdesi zarını kaynatıp içende o sorundan eser kalmıyor: Ceviz içi zarının mucizevi faydası ortaya çıktı. Ceviz perdesi zarı neye iyi gelir?

Özellikle artrit gibi iltihaplı eklem rahatsızlıkları olan kişiler için faydalı olabilecek doğal bir çözümdür.

Ayrıca bu çayın sindirim sistemini destekleyici özellikleri de bulunmaktadır. Mide ve bağırsak sağlığını iyileştirirken, sindirim sürecine yardımcı olur ve kabızlık gibi sindirim sorunlarını hafifletir.

Ceviz perdesi çayının diğer potansiyel faydaları arasında kan şekerini düzenlemeye yardımcı olması ve böylece diyabet yönetimini desteklemesi yer alır.

Aynı zamanda bu şifalı çay, doğal bir detoks etkisi yaratarak vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

CEVİZ PERDESİ ÇAYI TARİFİ

Öncelikle cevizin üzerinde bulunan ceviz perdesi zarını ayıklayın ve güzelce temizleyin. Bir çaydanlığa 2 su bardağı su ekleyerek suyu kaynatın.

Ardından kaynayan suyun içine ceviz perdelerini ilave edin ve ocağın altını kısarak 10 dakika daha kaynatın.

Süre sonunda ocağı kapatın ve bir süre demlenmeye bırakın. Ardından çayı süzün ve için. Dilerseniz limon da ekleyebilirsiniz. Şifa olsun!

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin