Çay demlerken herkes aynı hayatı yapıyor: Bu hata çayın acı olmasına neden oluyor. Lezzetli çay nasıl demlenir?

Çay demlerken herkes aynı hatayı yapıyor. Bu hatalar çayın hem lezzetsiz hem de sağlıksız olmasına neden oluyor. İşte çay demlerken dikkat edilmesi gereken o husus...

Google Haberlere Abone ol
Çay demlerken herkes aynı hayatı yapıyor: Bu hata çayın acı olmasına neden oluyor. Lezzetli çay nasıl demlenir?

Türk mutfağının olmazsa olmaz içeceklerinden bir tanesi şüphesiz siyah çay olurken, siyah çay günün hemen her saatinde tüketilmektedir.

Kahvaltıların, akşam yemeklerinden sonra büyük bir keyifle tüketilen siyah çayı doğru şekilde demlemek de son derece önemlidir.

Doğru şekilde demlenmeye siyah çayın lezzetinde ciddi problemler olurken yanlış demlenen çaylar aynı zamanda son derece sağlıksızdır. 

Çay demlerken bu hususlara dikkat etmeniz son derece önemli ve gereklidir. İşte çay demlerken dikkat edilmesi gerekenler...

DOĞRU ÇAY NASIL DEMLENİR?

Çay demlerken dikkat edilmesi gereken belli başlı unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlara dikkat edilmemesi çayın hem lezzetini hem de sağlıklı olma yönünün kaybolmasına neden olabilmektedir.

Çay demlerken sıklıkla yapılan hataların başında şüphesiz çayı musluk suyu ile demlemek gelir. Çayın musluk suyuyla demlenmesi, lezzetinde ciddi bir kaybın oluşmasına aynı zamanda çayın klor kokusunda demlenmesine neden olmaktadır.

Diğer bir husus ise çay yapraklarını kaynayan kızgın demliğin içerisine bırakmak olacaktır. Bu durum yaprakların direkt olarak yanmasına neden olurken, demleme sürecinde ilk olarak suyu demliğe alıp ardından çay yapraklarını ilave etmeniz doğru bir yöntem olacaktır.

 

Çayı çok fazla kaynatmadan demleme süresini doğru şekilde belirlemek, çayın lezzetini direkt olarak etkileyen durumlardan bir tanesidir.

Aynı zamanda çayı çelik demlik yerine porselen demlikte yukarıda yer alan hususlara dikkat ederek demlemeniz çayın çok daha lezzetli aynı zamanda sağlıklı olmasına katkı sağlayacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin