Burun kıvırmayın hemen bir avuç tüketin! Vücuda resmen doping yapıyor

Sağlığımızı korumak ve güçlendirmek adına, doğanın bize sunduğu mucizevi şifa kaynaklarından yararlanmak gerekir. İçerdiği güçlü vitamin, mineral ve yağ asitleri sayesinde bu besin adeta ecza deposu görevi üstleniyor! İşte faydaları saymakla bitmeyen o besin

Burun kıvırmayın hemen bir avuç tüketin! Vücuda resmen doping yapıyor

Kaju fıstığı, kaju meyvesinden (sert sert çekirdekli meyve olarak da bilinir) geldikleri için tohum olarak sınıflandırılır.

Sert çekirdekli meyveler, dış kısmı etli, ancak iç kısmında tohum bulunan bir kabuk içeren meyvelerdir.

Kaju ağaçları, dünyanın en büyük kaju fıstığı üreticilerinden olan Hindistan ve Vietnam gibi daha sıcak iklimlerde yetişir. Bu nedenle ülkemizde kaju yetişmesi için uygun bir ortam yoktur.

Kaju fıstığı küçük ve böbrek şeklindedir, soluk sarı renktedir ve yer fıstığına göre zengin ve biraz daha tatlı bir tada sahiptir. Çiğ, kavrulmuş veya ezme formunda yenebilir.

Kaju içerisinde; A, B, C ve E vitaminleri içerir. Aynı zamanda içerisinde karbonhidrat, lif ve protein yüklüdür.

İşte kajunun mucizevi faydaları...

KAJUNUN FAYDALARI

Kaju, içerdiği güçlü vitamin ve mineraller sayesinde sağlığımıza çokça fayda sunar. Folat ve E vitamini açısından zengin olan kaju, damarlarda biriken yağı önler ve böylece damar tıkanıklığı ve daralmasının önüne geçer.

Burun kıvırmayın hemen bir avuç tüketin! Vücuda resmen doping yapıyor

Yapılan araştırmalara göre kaju, daha uzun yaşamanızı destekler. Kaju ayrıca vücudun oksidatif strese karşı korunmasına yardımcı olur.

Oksidatif stres zamanla organlara, dokulara ve hatta hücrelere zarar vererek Parkinson, Alzheimer ve bağışıklık sisteminin bozulması gibi çeşitli hastalıklara neden olabilir.

Antioksidanlar, oksidatif stresi vücudumuzdan temizlemeye yardımcı olur ve kaju fıstığı özellikle, polifenoller ve karotenoidler olmak üzere mükemmel bir antioksidan kaynağıdır.

2020 yılında yapılan bir araştırmaya göre kaju, eklem kıkırdak yapısındaki bozulmaları önler ve kireçlenmeyi önler.

Faydaları saymakla bitmeyen kaju aynı zamanda yüklü bir magnezyum kaynağıdır. Kaju tarafından kana geçen yüksek magnezyum seviyeleri, felç riskini en aza indirir.

Kajui enerji seviyelerini artıran en güçlü kuru yemişlerden biridir. Kajunun içerisinde bulunan güçlü vitaminler zihin gelişimini desteklemeye yardımcı olur.

Kış aylarında da mutlaka tüketilmesi gereken kaju, bağışıklık sistemini korur ve güçlendirir. Kaju, hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırır.

Böylece kendinizi her zaman daha dinamik, dinç, güçlü ve sağlıklı hissedersiniz. Bu mucizevi faydalarından sonra günde 1 avuç kaju mutlaka tüketin. Şifa olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin