Bunu İçen Tuvalete Koşacak!

Kişinin günlük yaşantısını önemli ölçüde etkileyen kronik kabızlığı kökten bitiren doğal yöntem bulundu. Her yemekten sonra 1 fincan içeceğiniz bu çay sayesinde bağırsak hareketi artarak sindirim sisteminiz düzene binecek. İşte kabızlığı bitiren o çay...

Bunu İçen Tuvalete Koşacak!

Kronik kabızlık, seyrek bağırsak hareketleri ve dışkı çıkarmada zorluk ile karakterize edilen kalıcı ve uzun süreli bir durumdur.

Kronik kabızlık yaşayan kişiler genellikle düzenli ve rahat bağırsak alışkanlıklarını sürdürmede zorluklarla karşı karşıya kalır ve bu da genel sağlıklarını etkiler.

Yaygın semptomlar arasında bağırsak hareketleri sırasında zorlanma, karın rahatsızlığı ve dolgunluk veya şişkinlik hissi yer alır.

Bazı durumlarda semptomları yönetmek ve bağırsak fonksiyonunu iyileştirmek için reçeteli ilaçlar veya diğer terapötik yaklaşımlar gibi tıbbi müdahaleler gerekli olabilir.

Kalıcı kabızlık yaşayan bireyler, doğanın bizlere sunduğu bazı şifalı besinlerden elde edilen bitki çaylarından yararlanabilir. Bunlardan biri de kakule çayıdır.

İşte kakule çayının kronik kabızlığa etkisi...

KRONİK KABIZLIK İÇİN KAKULE ÇAYI

Kakule çayı, kronik kabızlığın hafifletilmesinde doğal ve rahatlatıcı bir çözüm sunan potansiyel faydalarıyla bilinir.

Zencefil ailesindeki bitkilerin tohumlarından elde edilen bir baharat olan kakule, kabızlık da dahil olmak üzere mide-bağırsak sorunlarının hafifletilmesine yardımcı olabilecek sindirim özelliklerine sahiptir.

Kakulenin sindirime faydalarından sorumlu olan ana bileşeni, sineol adı verilen esansiyel bir yağdır.

Bunu İçen Tuvalete Koşacak!

Kakule, sindirim sistemindeki enzimlerin üretimini teşvik ederek genel sindirim sürecini geliştirir.

Bağırsaklardaki kasları yumuşatmaya yardımcı olarak bağırsak hareketlerinin daha düzgün olmasını sağlar ve kabızlıktan kaynaklanan rahatsızlığı azaltır.

KRONİKLEŞEN KABIZLIK İÇİN KAKULE ÇAYI TARİFİ

Malzemeler:

1 çay kaşığı kakule kabuğu (daha iyi lezzet için hafifçe ezin)

1 bardak su

Bal veya limon (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Öncelikle bir tencerede bir bardak suyu kaynatın. Ezilmiş kakule kabuklarını kaynayan suya ekleyin. Karışımın aromaların demlenmesi için yaklaşık 5-10 dakika kaynamaya bırakın.

Kakule kabuklarını çıkarmak için çayı süzün. Tadı arttırmak için isteğe bağlı olarak bal veya limon ekleyebilirsiniz.

Kabızlık için kakule çayını, yemeklerden sonra 1 bardak olacak şekilde tüketebilirsiniz. Çayın sıcaklığı sindirim sistemi üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahip olur.

Kakule çayı, aha iyi sindirimi ve düzenli bağırsak hareketlerini teşvik eder. Bal veya limonun eklenmesi yalnızca lezzeti arttırmakla kalmaz, aynı zamanda sindirime ek fayda sağlar.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin