Bulgur böcekleniyorsa çözümü basit: Bulgurun böceklenmesini önleyen tüyo belli oldu. İçerisine 1 kaşık ilave etmek yeterli. Bulgur nasıl saklanır?

Bakliyatlar arasında en sık kullanılan ürünlerden olan bulgur, çoğu zaman böceklenebilir. Ancak bu etkili saklama yöntemi sayesinde muhafaza edeceğiniz bulgur tam 1 yıla kadar böceklenmeden taze kalacak. İşte bulgur saklama yöntemi

Google Haberlere Abone ol
Bulgur böcekleniyorsa çözümü basit: Bulgurun böceklenmesini önleyen tüyo belli oldu. İçerisine 1 kaşık ilave etmek yeterli. Bulgur nasıl saklanır? - Resim: 1

Bulgur, Türk mutfağında en sık kullanılan bakliyatların başında gelir. Bulguru; yemeklerde, pilavlarda, kısırda, köftelerde ve hatta böreklerde bile kullanabilirsiniz. Hem lezzetli hem de pek çok farklı şekilde kullanılan bulgur ne yazık ki bazı durumlarda böceklenebilir.

Bulgurun böceklenmesinin en yaygın nedeni, onu doğru koşullarda muhafaza etmemektir. Bu etkili yöntem sayesinde saklayacağınız bulgurlar aylarca taze kalacak ve böceklenmeyecek. Peki, bulgur nasıl saklanır?

İşte bulguru böceklenmeden saklama yöntemi...