Bu yöntemlerle hasta olmak imkansız: Soğuk kış günlerinde bağışıklık sistemini güçlendirecek formül bulundu

Soğuk kış günlerinin gelmesiyle birlikte hastalıklar gün yüzüne çıkarken, uzman isimden bağışıklık sistemini formülleri birer birer geldi. İşte bağışıklık sistemini koruma altına almaya yardımcı olan o etkili yöntemler...

Google Haberlere Abone ol
Bu yöntemlerle hasta olmak imkansız: Soğuk kış günlerinde bağışıklık sistemini güçlendirecek formül bulundu

Soğuk havaların gelişiyle birlikte pek çok kişi bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olacak formülleri aramaya başladı. Hasta olmamak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak son derece önemli bir husus olurken, bağışıklık sistemini kış aylarında güçlendirecek yöntemleri uzman isim birer birer açıkladı.

Bu yöntemleri uyguladığınızda bağışıklık sisteminiz oldukça fazla güçlenecek ve hastalıklara karşı güçleneceksiniz. İşte bağışıklık sisteminizi güçlendirecek o etkili formül...

BU YÖNTEMLE HASTALIK YÜZÜ GÖRMEYECEKSİNİZ!

Havaların soğuması ve bağışıklık sistemi arasındaki ilişkinin karmaşık ve bireyden bireye farklılık gösteren bir durum olduğunu dile getiren Dr. Kaplan, kış aylarında bağışıklık sistemini destekleyen önerilerini şöyle sıraladı:

"Sağlıklı beslenmeye çalışın. Meyve ve sebze tüketin, çeşitli renklerden seçim yaparak farklı besinleri alın. Protein açısından zengin gıdaları (tavuk, balık, fasulye, nohut, mercimek gibi) dahil edin.

Yoğurt gibi probiyotik içeren gıdaları tüketerek bağırsak sağlığınızı destekleyin. Günde en az 8 su bardağı su içmek, vücut fonksiyonlarını destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Her gece 7-9 saat arasında uyumaya özen gösterin. Uyku, bağışıklık sistemini destekleyen önemli bir faktördür.

 

STRES FAKTÖRÜNÜ HAYATINIZDAN UZAK TUTUN!

Stres yönetimine dikkat edin. Yoga, meditasyon, derin nefes almak gibi stresle başa çıkma tekniklerini uygulayın. Kronik stres, bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Haftada en az 150 dakika orta şiddette egzersiz veya haftada en az 75 dakika yoğun egzersiz yapın.

Düzenli egzersiz, bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Ellerinizi düzenli olarak yıkayın. İnsanlarla temas ettiğiniz yüzeyleri temiz tutun.

Gerekli aşıları yaptırın ve düzenli olarak güncelleyin. Sigara içmekten kaçının ve alkol tüketimini sınırlayın, çünkü bu alışkanlıklar bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Düzenli sağlık kontrolünden geçin ve sağlık profesyonelleri tarafından önerilen testleri yaptırın.

C vitamini, D vitamini, çinko gibi bağışıklık sistemini destekleyen vitamin ve mineralleri yeterli miktarda alın."

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin