Bu yöntemle yoğurdunuz asla sulanmayacak: Taş gibi yoğurt mayalamak isteyenler bu püf noktalarına dikkat etsin

Hem lezzetli hem de taş gibi yoğurt mayalamanın sırrı bulundu. Bu yöntemle yoğurdunuz taş gibi olacak. İşte uygulamanız gereken o tüyolar...

Google Haberlere Abone ol
Bu yöntemle yoğurdunuz asla sulanmayacak: Taş gibi yoğurt mayalamak isteyenler bu püf noktalarına dikkat etsin

Yoğurt içeriğinde bulunan sağlıklı bileşenler sayesinde son derece faydalı gıdalar arasında yer alırken, yoğurdun içerisindeki bileşenlerden faydalanabilmek için ev yoğurdu olması elzemdir. İşlenmemiş evde mayalanan yoğurtlar kalsiyum ve protein açısından güçlü olurken dışarıdan hazır alınan yoğurtların içerisinde bu bileşenleri bulmak neredeyse imkansızdır. 

Son dönemlerde evde yoğurt mayalama adeta bir furyaya dönüşürken evde sulanmayan taş gibi yoğurt hazırlamanın formülü bulundu. İşte yoğurt mayalarken dikkat edilmesi gereken o detaylar...

BU YÖNTEMLE YOĞURDUNUZ TAŞ GİBİ OLUYOR!

Taş gibi sulanmayan yoğurt mayalayabilmek için dikkat edilmesi gereken çeşitli hususlar bulunmaktadır. İşte evde hem lezzetli hemde yoğun yoğurt mayalamanın püf noktası;

Yoğurt mayalamada çiğ süt kullanıyorsanız sütü mutlaka tel süzgeçten geçirmeyi ihmal etmeyin.

Kepçe ile karıştırarak ve havalandırarak sütünüzü kaynatmaya başlayın. 41 derece sıcaklık yoğurdun mayalanması için yeterli bir sıcaklıktır.

Bu yöntemle yoğurdunuz asla sulanmayacak: Taş gibi yoğurt mayalamak isteyenler bu püf noktalarına dikkat etsin

Yoğurdun sulu olmaması için kullandığınız mayanında sulu olmaması gerekir. Mayanız sulu ile içerisine az miktar ilave edeceğiniz şeker mayanın daha katı ve yoğun forma gelmesine katkı sağlayacaktır. 

Mayayı hazırladıktan sonra sütten bir miktar alıp iyice karıştırın. Ardından mayayı süte dahil ederek homojen bir forma gelene dek iyice karıştırın. 

Pek çok kişi tarafından atlanılan konu mayalanan yoğurdun üzerini direkt olarak kapatmaktır. Yoğurdun üzerini bir bez ve yine tel süzgeç ile kapatıp bekletmeniz önemlidir. 4- 5 saat kadar sarılmış şekilde yoğurdunuzu bekletin.

Ardından yoğurdunuzu ağzı açık şekilde buzdolabında 1 gece kadar dinlendirin. Yoğurdu büyük kabın içerisinde mayalandırmaktan ziyade porsiyonluk şekilde mayalandırmanız çok daha sağlıklı bir seçenek olacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin