Bu saatlerdeki cinsel ilişki tüm seks hayatınızı baştan sona değiştirecek: Bu saatlerde hormonlar tavan yapıyor

Cinsel ilişkinizin çok daha verimli ilerleyebilmesi için bu saatlere dikkat edin. Tüm cinsel hayatınız değişecek. İşte hormonların tavan yaptığı o saatler...

Google Haberlere Abone ol
Bu saatlerdeki cinsel ilişki tüm seks hayatınızı baştan sona değiştirecek: Bu saatlerde hormonlar tavan yapıyor

Cinsel ilişki partnerlerin birbirlerini yakından tanımalarını sağlayan önemli unsurlardan bir tanesi olurken, cinsel ilişkinin sağlıklı ve aktif şekilde ilerleyebilmesi için kişilerin birbirleriyle hemen her konuyu açık bir şekilde konuşabilmeleri önemlidir.

Bunun yanı sıra cinsel ilişkinin çok daha sağlıklı bir seyirde ilerlemesine yardımcı olan belli başlı hususlar bulunmaktadır. Bu da cinsel ilişkiye girdiğiniz saatle doğru orantılı olmaktadır.

İşte cinsel ilişki için en doğru zaman dilimi...

BU SAATLERDE HORMONLAR TAVAN YAPIYOR!

Günlük hayatın olmazsa olmaz problemlerinden bir tanesi stres faktörü olurken, stres faktörü kişide baş ağrısı, uykusuzluk, kronik depresyon, cinsel işlev bozukluğu gibi pek çok problemin meydana gelmesine neden oluyor.

Bu durum hem erkeklerde hem de kadınlarda libido düşüklüğüne neden olduğu bilinirken, sabah saatlerinde gerçekleştirilen cinsel ilişkinin stres seviyesini düşürdüğü belli oldu.

Sabah saatlerinde gerçekleştirilen cinsel ilişkinin çok daha sağlıklı olduğunu dile getiren Dr. Farzana Khan isimli uzman, "Seks; kalp-damar sağlığı, zihinsel sağlık ve aynı zamanda ilişki kalitesi açısından son derece faydalıdır ancak bundan çok daha fazlası var.

Bu saatlerdeki cinsel ilişki tüm seks hayatınızı baştan sona değiştirecek: Bu saatlerde hormonlar tavan yapıyor

Kanı, basıncı düşürdüğü; stresi ve kaygıyı azalttığı kanıtlanmıştır.” şeklinde açıklamada bulundu. Sözlerine şu şekilde devam etti. "Vücut saatinize göre baktığınızda, sabah ilk iş olarak testosteron ve östrojen de dahil olmak üzere hormon düzeylerinin hem erkeklerde hem de kadınlarda doğal olarak çok daha yüksek olduğunu göreceksiniz.

Seks, oksitosin gibi 'mutluluk hormonlarının' salınmasına yardımcı olur. Dopamin ve bu hormonlardaki artış, gün boyunca kendinizi daha rahat ve neşeli hissetme olasılığınızın çok daha yüksek olduğu anlamına gelir."

Sabah seksinin aynı zamanda erkeklerde çok daha faydalı olduğunu söyleyen Khan şu sözlerle durumu ifade etti. 

 "Sabah seksi, vücuda ani bir hormon akışı vererek beyni harekete geçirmeye yardımcı oluyor. Araştırmalar, sabah ilk iş olarak seks yapanların, hipokampustaki artan hormon aktivitesi nedeniyle hafızalarının da daha iyi olduğunu gösteriyor." 

"Cinsel olarak uyarılmak kalp atış hızını artırır ve doruk sırasında zirveye ulaşır. Sonuçta bu, kardiyovasküler sisteminiz için harikadır. Özellikle erkeklerin seksten büyük faydalar sağladığı biliniyor ve araştırmalar bunun kalp hastalığı riskini ve hatta prostat kanserini azaltabildiğini söylüyor."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin