Bu renkleri asla yatak odanıza sokmayın: Stresi tetikliyor, negatifliği arttırıyor

Yatak odasında olmaması gereken renkler ortaya çıktı. Bu renkleri asla ve asla yatak odanızda bulundurmayın. İşte yatak odasında olmaması gereken o renkler...

Google Haberlere Abone ol
Bu renkleri asla yatak odanıza sokmayın: Stresi tetikliyor, negatifliği arttırıyor

Her rengin farklı anlamları bulunurken, renklerin çağrışımlarına inanmak ve anlamlarına göre hayatımıza empoze etmek çoğu zaman çok daha mantıklı bir seçenek olacaktır.

Yatak odası evin en önemli odalarından bir tanesi olurken, bu odanın doğru şekilde dizayn edilmiş olması renklerin doğru şekilde kullanılması bir hayli önemlidir.

Yatak odasında ferahlamış hissetmek, negatifliği geride bırakarak iyi duygulara geçiş yapılması önemli olurken yatak odanızda kullanılmaması gereken renkler ortaya çıktı. Bu renkleri yatak odanızdan uzak tutun...

YATAK ODANIZDA BU RENKLERE YER VERMEYİN!

Yatak odanızda kesinlikle kullanılmaması gereken belli başlı renkler bulunmaktadır. Bu renkleri kullanmadan evvel bir kez daha düşünün. İşte o renkler;

Herkesin kendine has bir zevki olsa da renklerin anlamlarına inanmak çoğu zaman önemlidir. Yatak odasında kullanılmaması gereken renklerin başında da şüphesiz sarı rengi gelmektedir.

Araştırmalar sonucunda sarı ile boyanmış duvarların kişinin uykuya geçişini olumsuz etkilediğini ortaya çıkarırken, bu renk uyku düzenin bozulmasına neden olabilmektedir.

 

Yatak odasında bulunmaması gereken diğer renkler ise kırmızı ve turuncu tonlarıdır. Bu tonlar cesur ve sıcak bir ortamın oluşacağına inandırsa da, yatak odasında sıcak ve sakin tonların yer alması daha sakin hissettirecektir.

Pek çoğumuz yatak odasındaki duvarların koyu renk olmasını, güneş almaması gerektiğini düşünerek siyah renge yönelse de, yatak odasında siyah rengi kullanmak son derece yanlıştır. Siyah renk kişiye stres yüklemektedir.

Yatak odasında huzurlu vakitler geçirmek istiyorsanız beyaz ve krem tonlarını tercih etmeniz, daha sade ve duru bir ortam oluşturmanız çok daha sağlıklı bir seçenek olacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin