Bu kabanın fiyatı 1.321.920 lira! Sıfır bir otomobil fiyatına İstanbul'da bir AVM'de 'Vikunya' yününden kaban

İstanbul'daki ünlü bir AVM'de 1 milyon 321 bin 920 liraya kaban satılması sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Gazeteci Faik Erdemli'nin şahit olduğu, üstelik üzerine giyip denediği 'Vikunya' yününden yapıldığı öğrenilen bir kaban 1 milyon 321 bin 920 liraya satılıyor. Bu fiyata Audi marka bir otomobil almak mümkün. Görüntü sosyal medyaya düşer düşmez gündem oldu.

Bu kabanın fiyatı 1.321.920 lira! Sıfır bir otomobil fiyatına İstanbul'da bir AVM'de 'Vikunya' yününden kaban

Türkiye İstinye Park'ta satılan bir kabanın fiyatını konuşuyor. Dibe vuran alım gücü, her geçen gün gelen zamlara alıştığımız son dönemde 'Vikunya' yününden yapıldığı öğrenilen bir kabanın satış fiyatı artık bu kadarına da pes dedirtti.

Bu kabanın fiyatı 1.321.920 lira! Sıfır bir otomobil fiyatına İstanbul'da bir AVM'de 'Vikunya' yününden kaban

Gazeteci Faik Erdemli tarafından haberleştirilen olaya göre İstinye Park'ta bir kaban 45 bin dolara, yani 1 milyon 321 bin 920 liraya satılıyor. Gazeteci Erdemli, fiyatının dudak uçuklattığı kabanı denedi.

Söz konusu milyonluk kabanı köşe yazısına taşıyan Faik Erdemli, dünyaca ünlü bir giyim mağazasını gezerken, bir kabanın gözüne çarptığını, çok beğendiği için mağazada kabanı giyip denediğini, daha sonra ise kabanının fiyatına baktığı zaman gözlerine inanamadığını belirtti. Erdemli kaban fiyatının güncel kurla 45.000 Dolara tekabül ettiğini vurguladı.

SIFIR BİR AUDİ ALINABİLİR

Türkiye'ye sadece 3 adet gelen milyonluk kabanın bir tanesinin satıldığı ortaya çıktı. Üzerindeki etiket fiyatıyla sıfır bir Audi A3 alınabileceğini vurgulayan gazeteci Erdemli, söz konusu kabanın materyalinin Vikunya yünü olduğunu söyledi. Vikunyanın, Peru, Bolivya, Şili ve Arjantin’in yüksek dağlarında yaşadıklarını belirtti.

Bu kabanın fiyatı 1.321.920 lira! Sıfır bir otomobil fiyatına İstanbul'da bir AVM'de 'Vikunya' yününden kaban - Resim : 2

VİKUNYA YÜNÜ NEDİR?

Kaban sosyal medyada gündem olunca vatandaşlar vikunya yünü nedir, vikunya yünü hangi hayvanlardan elde edilir sorusunu sormaya başladı. Vikunya (Vicugna vicugna), Güney Amerika'ya özgü, ormanlıksız ve yüksek rakımlı bölgelerde yaşayan bir otlayan hayvan türüdür. Vikunya, Lama cinsine ait bir hayvandır ve alpaka, lama ve guanako gibi diğer Güney Amerika otlayıcılarıyla akrabadır.

İnce ve yumuşak kürkü, özellikle boyun ve göğüs bölgesinde yoğunlaşan, vikunya yünü olarak adlandırılan özel bir tüy türüne sahiptir.

Vikunya yünü, kılın ince yapısı ve özel bir dokusu nedeniyle değerlidir. Bu yün, diğer yün türlerine kıyasla daha hafif ve sıcaktır. Vikunya yünü, lüks giyim ve tekstil ürünlerinde kullanılmaktadır. Bu nedenle, genellikle yüksek kaliteli ve pahalı giyim markalarının koleksiyonlarında bulunabilir.

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Vikunya’ların sayıları 14. yüzyılda 1 milyonken, bu sayının günümüzde 5 bine kadar düştüğü tahmin ediliyor.

 

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin