Bu illerde deprem riski hiç yok! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem korkusu yaşamak istemeyenler için en güvenli illeri tek tek saydı: Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Zonguldak

6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi sonrasında vatandaşların deprem korkusu da arttı. Özellikle beklenen büyük İstanbul depremi halkı endişelendirirken deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan'dan çok önemli bir paylaşım geldi. "Deprem korkusu yaşamak istemeyenler burada yaşasın" diyen Prof. Ercan 9 ili tek tek sıraladı.

Bu illerde deprem riski hiç yok! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem korkusu yaşamak istemeyenler için en güvenli illeri tek tek saydı: Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Zonguldak

Beklenen büyük İstanbul depremi nedeniyle vatandaşlar yüreği ağzında gezerken deprem uzmanı Jeolog Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. 

Beklenen Marmara Depremi için "10 saniye sonra bile olabilir" diyen uzmanlar neredeyse her gün yeni bir uyarıda bulunuyor. Deprem uzmanları 7 ve üzerinde meydana geleceğini tahmin ettikleri büyük Marmara Depremi'nin çevre illeri de vuracağını öngörüyor.

TUNCELİ VE HAKKARİ DE TEHLİKEDE

Son günlerde deprem tehlikesi bakımından uyarıların yapıldığı illerde arasında Tunceli-Hakkari de yer alıyor. Doğu Anadolu Fayı'nı işaret eden uzmanlar, Adıyaman’la Hakkâri arası bütün yerleşim alanları için de dikkatli olunması gerektiğini söylüyor.

PROF. ERCAN 9 İLİ TEK TEK SAYDI

Vatandaşlar deprem korkusu ile yaşarken deprem uzmanı Jeolog Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Prof. Ercan, deprem korkusu yaşamak istemeyenler için güvenli illeri tek tek saydı sıraladı. Ercan'ın paylaşımına göre deprem riski bulunmayan Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Zonguldak.

Prof. Ercan paylaşımında şunları kaydetti: "Deprem korkusu yaşamak istemeyenler; Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Zonguldak'a taşınabilir. Bol yeşillik ile oksijen, deniz, balık, içten dostluk, güvenli yaşam. Daha ne istenir ki?"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin