Bu gece yola çıkıp Türkiye'ye geliyor! İstanbul'u da vuracak. Uyarı üstüne uyarı yapıldı. Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi etkilenecek

Günler öncesinden yapılan uyarıda sona gelindi. Bu gece yani 27 Mart tarihinden itibaren Türkiye'ye giriş yapacak ve uzmanlar bu konuda uyarıda bulundu. Etkilenecek iller arasında İstanbul ve bir çok il var. Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi etkilenecek.

Google Haberlere Abone ol
Bu gece yola çıkıp Türkiye'ye geliyor! İstanbul'u da vuracak. Uyarı üstüne uyarı yapıldı. Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi etkilenecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Sivas, Sinop, Bartın, Kastamonu çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Yalova, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Muğla çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ve İç Ege ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Marmara ve Ege’de toz taşınımı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

TOZ BULUTUNA KARŞI UYARI

Öte yandan sosyal medya üzerinden hava durumu raporları paylaşan Prof. Dr. Orhan Şen de toz bulutuna karşı uyarıda bulundu.

Şen, "Bu gece, çarşamba, perşembe bu yollarla Marmara, Kuzey Ege ve İç Anadolu bölgesine "orta-hassas" seviyesinde taşınma var." dedi ve şu ifadeleri kullandı:

Bugün Salı Doğu Anadolu'da kar, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hatay, Kahramanmaraş, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağmur var. Yarından sonra yağışlar azalıyor. Sıcaklık artışı yarından itibaren batıdan başlayarak hissedilir şekilde artacak.

Bu aylarda Sahra çölünden kalkan tozlar Akdeniz ve Avrupa üzerinden Türkiye üzerine taşınır. Bu taşınma yüzeyden değil, üst atmosfer rüzgarlarına göre yol alır. Bu gece, çarşamba, perşembe bu yollarla Marmara, Kuzey Ege ve İç Anadolu bölgesine "orta-hassas" seviyesinde taşınma var.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin