Borcam kullanırken sakın bunu yapmayın: Meğer birçok ev hanımı yanlış biliyormuş

Mutfaklarda sıklıkla kullanılan borcam, özel cam türü sayesinde sıcaklık ve sıcaklık değişimlerine karşı dayanıklılık sağlayan bir malzeme. Borcam kullanırken dikkat etmeniz gerekenleri haberimizde derledik. İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Borcam kullanırken sakın bunu yapmayın: Meğer birçok ev hanımı yanlış biliyormuş - Resim: 1

Mutfaklarda yaygın olarak kullanılan borcam, sıcaklık ve sıcaklık değişimlerine karşı direnç kazandırılmış özel bir cam türü. Borcam, soğuk ve sıcak ortamlara karşı yüksek dayanıklılık göstererek, diğer cam türlerinden ayrılmakta.

BORCAM KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

DONMUŞ BORCAM

Derin dondurucudan çıkarılan borcamı hemen fırına koymaktan kaçının. Ani sıcaklık değişimleri, borcamın zarar görmesine neden olabilir. Borcamı fırına yerleştirmeden önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

MİKRODALGA KULLANIMI

Borcamı mikrodalgaya koyarken kapağını kapatmamaya özen gösterin. Kapalı kapağın içerdeki sıcaklığı artırarak camın zarar görmesine yol açabilir.

OCAK KULLANIMI

Borcam, cam ve seramik ocaklarda kullanılabilir, ancak gazlı ocaklarda alev dağıtıcı kullanılması önemli. Alev dağıtıcı, borcamın güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlar. Doğrudan ateşin üzerine koymaktan kaçının ve ocağın kısık ateşte olduğundan emin olun.