Birbirlerini yediler. İnsanlık tarihinin korkunç ve karanlık 20 ayı. Tüm dünya aynı anda yaşadı insanlar yamyama dönüştü

Tarihte öyle bir yirmi ay var ki o dönemi anlatmak bile korkunç. İnsanlığın üzerine çöken karanlık sonucu hastalıklar çoğaldı hatta insanlar birbirlerini yemeye başladı. İşte o karanlık dönemin ayrıntıları...

Google Haberlere Abone ol
Birbirlerini yediler. İnsanlık tarihinin korkunç ve karanlık 20 ayı. Tüm dünya aynı anda yaşadı insanlar yamyama dönüştü

İnsanlık tarihinin en kötü dönemi 536 senesinin ilk ayları ile 537 senesinin son aylarında yaşandı.

Aslında toplamda 20 ay süren bu döneme "Karanlık Çağ" denilmeliydi. 

20 ay boyunca güneş doğmadı. Tarım bitti. Yaz ortasında kar yağdı. Avrupa, Çin, Mısır, Almanya, Fransa... Aklınıza gelecek her bölge ve ülke karanlığın esiri oldu.

YAMYAMLIK BAŞLADI

İnsanlar yiyecek ekmek bulamadıkları için birbirlerini yemeye başladı. Kuzey'de feodal krallar fakir halktan her gün rastgele birini seçip karınlarını doyurdu. Arta kalan kemikleri ise yine fakirlere verdi. 

Bizans İmparatoru I. Justinian bir yasa ile 537 'de imparator olur olmaz yamyamlığı yasakladı. Ama aç insan elbette hiçbir şeyi dinlemez. İnsanlar kanun falan dinlemedi. 

Bu dönemde 18 ay boyunca güneş ışığından hiç yararlanamayan insanlık D vitamini eksikliğinden de mustarip olmaya başladı. Sakatlanan insanlar, sağlıklı insanlar tarafından yenilmeye başlandı.

Yine D vitamini eksikliğinden kel insan sayısı arttı. DAoğan her 10 bebekten sekizi raşitizm hastalığı ile doğmaya başladı.

535 senesinde 190 milyon olan dünya nüfusu 537 yılında 100 milyona düştü. 

 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin