Bir kere yapın günlerce aynı tazelikte tüketin: Az malzemeyle çok lezzet yakalamak isteyen denesin. Kıyır kıyır ağızda dağılan kurabiye nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de çok pratik kurabiye için bu tarifi mutlaka deneyin. İşte tuzlu kurabiye için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Bir kere yapın günlerce aynı tazelikte tüketin: Az malzemeyle çok lezzet yakalamak isteyen denesin. Kıyır kıyır ağızda dağılan kurabiye nasıl yapılır?

 Tuzlu Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

125 gr tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta( birinin sarısı üzerine sürülecek)

1 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı sirke (elma ya da üzüm)

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

 Üzeri için;

Yumurta sarısı

Çörek otu

Susam

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine 125 gr tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ, bir paket kabartma tozu, bir tatlı kaşığı sirke, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız iki adet yumurta, bir yemek kaşığı toz şeker ve bir çay kaşığı tuzu alalım.

Malzemeleri iyice elimizle karıştırdıktan sonra 3 su bardağı unu yavaş yavaş ilave etmeye başlayalım. Ardından yoğurma işlemine geçelim.

Hamur formuna geldikten sonra hamurun yarısını yağlı kağıt serili olan fırın tepsinin içerisine yerleştirerek hamurumuza şekil verelim. 

Bu noktada dilediğiniz şekilleri kolaylıkla verebilirsiniz. Şekil verdikten sonra yine yağlı kağıt serili fırın kabına yerleştirmeyi ihmal etmeyin.

Tüm hamur bitinceye dek bu işlemi gerçekleştirin. Kurabiyelerin üzerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürün. 

İsteğe göre çörek otu ve susam serpiştirdikten sonra önceden ısıttığımız 170° fırında yaklaşık 25 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim. 

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin