Bir kere yapın günlerce aynı tazelikte tüketin: Asla bayatlamıyor. Kıyır kıyır bayatlamayan tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Günlerce bayatlamayan tuzlu kurabiye yapmanın sırrı bulundu. Bu tarif sayesinde tuzlu kurabiyeniz çok güzel olacak. İşte tuzlu kurabiyenin en lezzetli hali...

Google Haberlere Abone ol
Bir kere yapın günlerce aynı tazelikte tüketin: Asla bayatlamıyor. Kıyır kıyır bayatlamayan tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

250 gram margarin

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

1 yumurta sarısı üstüne

Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Yapılışı;

Uygun boylardaki yoğurma kabının içerisine 250 g margarin, 2 yemek kaşığı sıvı yağını alalım. Ardından içerisine 2 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu eklenerek tekrar karıştıralım.

Azar azar un ilave etmeye başlayalım. Toplamda 3 su bardağı un ilavesini tamamladıktan sonra hamuru uygun forma getirelim.

Ardından hamurumuzdan belli parçalar koparalım ve istediğimiz şekli verelim. Yağlı kağıt serili olan fırın tepsisinin içerisine yerleştirelim.

Üzerine yumurta sarısı sürelim. Son olarak susam ve çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin