Bir kere de bolca hazırlayın buzdolabına atın: Asla bozulmuyor, lezzeti kaybolmuyor. 15 dakikada böreğiniz hazır olacak. Dilim börek nasıl yapılır?

Aniden gelen misafirlerinize ya da canınızın istediği herhangi bir zaman diliminde böreğiniz hazır. Hem çok lezzetli hem de çok pratik. İşte dilim dilim börek tarifi...

Google Haberlere Abone ol
Bir kere de bolca hazırlayın buzdolabına atın: Asla bozulmuyor, lezzeti kaybolmuyor. 15 dakikada böreğiniz hazır olacak. Dilim börek nasıl yapılır?

Malzemeler;

2 adet yufka

 İçi için;

150 gr kaşar peyniri

100 gr beyaz peynir

Çeyrek demet maydanoz

1 çay kaşığı pul biber

 Sosu için;

2 adet yumurta

1 çay kaşığı kabartma tozu

3 yemek kaşığı sıvı yağ

3 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

 Üzeri için;

Susam

Yapılışı;

İlk önce böreğimizin iç harcı için uygun bir kasenin içerisinde  peynir, kaşar peyniri rendesi, ince kıyılmış maydanoz ve pul biberi derince bir kaseye alarak güzelce karıştıralım.

Ardından sosu için kaseye yoğurt, yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu, karabiber ve tuzu alarak güzelce çırpalım.

Akabinde yufkamızın 1 tanesini 4’e bölelim. 2 parçayı kare olacak şekilde üst üste koyalım ve hazırladığımız sostan her yerine gelecek şekilde sürelim.

Kalan 2 yufkayı da aynı şekilde yerleştirdikten sonra tekrar sosumuzdan sürelim. İç harcın yarısını yufkaların üzerine eşit bir şekilde yayalım.

Diğer yufkayı da dörde bölelim ve aynı şekil yerleştirelim. Sostan yufkaların üzerine sürdükten sonra iç harcını eşit bir şekilde yayalım.

Yufkanın kenarlarını, düzgün olması için çok az içe doğru kıvıralım. Ardından böreğimizi rulo şeklinde saralım.

Ruloyı 1 saat boyunca buzdolabında dinlendirelim. Sürenin sonunda böreğimizi dolaptan alalım ve 2'şer parmak genişliğinde keselim. Üzerine yumurta sarısı çırparak sürelim. 

Ardından dilimlerinizi ister fırında ister aifryer'de kontrollü şekilde pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin