Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi: Kadir Gecesi'nde neler yapılır. Kadir gecesi ibadetleri nedir? Kadir Gecesi'nde okunacak dualar ve zikirler

İslam dünyasının en kutsal gecelerinden biri olan Kadir Gecesi, Kuran'ın indirilmeye başlandığı gece olarak tanımlanır. Sizler için Kadir Gecesi duaları ve zikirleri paylaştık. İşte 2024 Kadir Gecesi hakkında tüm ayrıntılar

Google Haberlere Abone ol
Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi: Kadir Gecesi'nde neler yapılır. Kadir gecesi ibadetleri nedir? Kadir Gecesi'nde okunacak dualar ve zikirler

Kadir Gecesi, İslam inancına göre Ramazan ayının son on gününde, özellikle de 27. gecesinde kutlanan mübarek bir gecedir.

Bu gece, Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başladığı gece olarak kabul edilir ve İslam'ın beş temel ibadetinden biri olan oruç ibadetinin önemli bir parçasını oluşturur.

Kadir Gecesi'nin önemi, Kuran'da da belirtildiği üzere bin aydan daha hayırlı olarak nitelendirilmesinden gelir.

Bu sebeple, bu geceyi değerlendirmek ve ibadetlerle geçirmek, inananlar için büyük bir fırsat olarak görülür.

Kadir Gecesi, Müslümanlar için duaların kabul edildiği, günahların affedildiği ve bereketin bol olduğu bir zaman dilimi olarak kabul edilir.

Bu geceyi ibadetle geçirmek, Allah'ın rahmet ve mağfiretine erişme fırsatını sunar. Kadir Gecesi'nin önemi ve manevi değeri, Müslümanlar için büyük bir teşvik kaynağıdır.

Kadir Gecesi'nde çeşitli ibadetler yapılır. Bu ibadetler arasında geceyi namaz kılarak, Kur'an okuyarak ve dua ederek geçirmek önemlidir.

Kadir Gecesi'nin kutsiyetinden istifade etmek için Müslümanlar, gece boyunca nafile namazlar kılarlar ve Allah'a ibadetlerini sunarlar.

Ayrıca, bu geceyi ibadetle geçirmenin yanı sıra sadaka vermek, hayır işlerinde bulunmak ve manevi arınma için çaba göstermek de tavsiye edilen davranışlardır.

KADİR GECESİ'NDE OKUNACAK DUALAR VE ZİKİRLER

Kadir Gecesi'nde Kadir Suresi okunur. Kadir Suresi; "Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm. İnnâ enzelnâhu fî leyletil kadr. Ve mâ edrâke mâ leyletul kadr. Leyletul kadri hayrun min elfi şehr. Tenezzelul melâiketu ver rûhu fîhâ bi izni rabbihim min kulli emrin. Selâmun, hiye hattâ matlaıl fecr" şeklindedir.

Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi: Kadir Gecesi'nde neler yapılır. Kadir gecesi ibadetleri nedir? Kadir Gecesi'nde okunacak dualar ve zikirler

KADİR GECESİ ZİKİRLERİ

100 Elem neşrah leke sadrak

100 İnnâ enzelnâhü fî leyletil-kadr

100 defa Resûlullah (s.a.v.)

100 İstiğfar ”Estağfirullah el azim ve etübü ileyk”

100 La ilaheillallah

100 Elhamdülillah

100 Allahü Ekber

100 Sübhanallah

100 La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim

100 Subhanallahi vel Hamdülillahi vela ilahe illallahu vallahuekber

100 Salavat (Allahümme salli ala seyyidina Muhammed ve ala ali seyyidina Muhammed)

Öte yandan Kadir Gecesi'nde Peygamber Efendimizin Kadir Gecesi'nde okuduğu dualar okunur.

Peygamber Efendimizin Kadir Gecesi'nde okuduğu dua;

Hz. Muhammed (s.av.) Peygamberimiz Kadir Gecesi’nde; "Allahümme inneke afüvvün kerîmün tühıbbül afve fa’fü annî" duasını okurdu. Anlamı; "Ya Rabbi, sen affedicisin, kerîmsin, affı seversin, beni de affeyle" demektir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin