Beyin yakan bilmeceye son: Yıllardır tartışılan sorunun cevabı belli oldu. Tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa yumurta mı tavuktan çıkar?

Yıllardır tartışma konusu olan ve dünyanın en zor mantık sorularından biri, 'tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan çıkar?' sorusu olabilir. Düşündükçe işin içinden çıkamadığınız bu bilmecenin yanıtını sizler için paylaştık. Cevabı öğrenince çok şaşıracaksınız. İşte yanıtı

Google Haberlere Abone ol
Beyin yakan bilmeceye son: Yıllardır tartışılan sorunun cevabı belli oldu. Tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa yumurta mı tavuktan çıkar? - Resim: 1

Görünüşte ele alındığında yumurtanın tavuktan önce geldiğine şüphe yoktur. Yumurtalar, kuşların yumurtladığı kabuklu kürelerdir. İlk önce biz onları yemediğimiz sürece içinden civcivler çıkar.

Ancak cinsel yolla üreyen tüm türler yumurta üretir. Kuşların yumurtladığı, sert dış zara sahip özel türdeki yumurtalar bile 300 milyon yıldan fazla bir süre önce evrimleşti.

Tavuklara gelince, onlar çok daha sonra ortaya çıktı. Bunlar evcilleştirilmiş hayvanlardır ve insanların bilinçli olarak en az saldırgan yabani kuşları seçip üremelerine izin vermesi sonucunda evrimleşmişlerdir.

Bu durum yaklaşık 10.000 yıl öncesinden başlayarak birkaç yerde birbirinden bağımsız olarak gerçekleşmiş gibi görünüyor.

Etiketler tavuk yumurta soru cevap