Bayrampaşa'da devir teslimine gitti: Ak Parti devrini CHP'ye bıraktı. 2024 Yerel seçiminde Bayrampaşa belediye başkanı kim oldu?

İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde renkler kırmızıya döndü. Ak Parti yöntemi seçim sonrası CHP'ye döndü. Peki ya Bayrampaşa'nın yeni belediye başkanı kim oldu?

Google Haberlere Abone ol
Bayrampaşa'da devir teslimine gitti: Ak Parti devrini CHP'ye bıraktı. 2024 Yerel seçiminde Bayrampaşa belediye başkanı kim oldu?

Bir değişim hareketi de Bayrampaşa'dan geldi. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Bayrampaşa Ak Parti'den CHP'ye geçti.

Bayrampaşa dahil olmak üzere İstanbul'un 9 ilçesinde renkler kırmızıya dönerken, CHP yerel seçimlerde büyük bir fark ortaya koydu.

2019 Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul Bayrampaşa Belediye Başkanlığını 80719 alınan oy ve %49.29 oy oranı ile Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Atila Aydıner kazanmıştı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İlknur Kovaç Bayraktar ile aday olan AK parti, CHP'li Hasan Mutlu'nun gerisinde kaldı.

Hasan Mutlu %46,67 oy oranıyla CHP'nin yeni belediye başkanı oldu.

HASAN MUTLU KİMDİR?

Hasan Mutlu, 1961'de Karabük Safranbolu'da doğdu. 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Fizik Matematik Bölümünü bitiren Mutlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okudu. Mutlu, 4 dönem CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı olarak görev yaptı. Mutlu, evli ve 3 çocuk babası.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin