Bayram kahvaltısına 5 dakikada hazır oluyor: 3 yufkası olan hemen denesin. 5 dakikada fırına atmalık üçgen börek nasıl yapılır?

Bayram kahvaltısını süsleyecek o lezzetli börek bulundu. Yalnızca 5 dakikada hazır oluyor, lezzetine doyum olmuyor. İşte çıtır çıtır lezzetli börek...

Google Haberlere Abone ol
Bayram kahvaltısına 5 dakikada hazır oluyor: 3 yufkası olan hemen denesin. 5 dakikada fırına atmalık üçgen börek nasıl yapılır?

Malzemeler;

3 adet yufka

 Sosu için;

 1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

1 çay bardağı süt (125 ml)

Yarım çay bardağı su (60 ml)

 İç harcı için;

 1 kase lor peyniri, kaşar peyniri, maydanoz karışımı

 Üzeri için;

 1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Susam

Yapılışı;

İlk olarak böreğimizin sosu için uygun bir kasenin içerisinde 1 adet yumurta, yarım çay bardağı su, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay bardağı sütü uygun bir kapta güzelce çırpalım.

Ardından tezgahın üzerine ilk kat yufkayı serelim ve yufkanın üzerine bolca sostan sürelim. 

2. kat yufkayı da dikkatli bir şekilde serdikten sonra tekrar sos dökerek fırçayla sürelim. 3. yani son kat yufka içinde aynı işlemleri hızlıca tekrarlayalım.

Peynirli harcımızı yufkanın her bir yanına gelecek şekilde serpiştirelim. Önce yufkayı kenarlardan hafifçe içe doğru katlayalım.

Sonra bize yakın taraftan başlayarak sıkı bir şekilde rulo halinde ortaya kadar saralım. Diğer tarafı da aynı şekilde rulo yaparak orta kısma kadar getirelim.

Rulonun birleştiği kısmı uzunlamasına keselim ve börekleri üçgen olacak şekilde keselim. 

Tüm ruloyu dilimledikten sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine böbreklerinizi yerleştirelim.

Ardından güzel kızarmaları için 1 adet yumurta sarısına 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek karıştıralım. Böreklerin üzerine güzelce sürelim.

Son olarak susam serperek önceden ısıttığımız 170 derece fırında alt üst fansız ayarda böreklerimizi 45 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin