Balık sevenler bu habere bayılacak! Balık yedikten sonra halsizlik ve şişkinlik varsa... Balık yedikten sonra 1 kaşık helva yiyin! Çünkü... Balık yedikten sonra neden helva yenir?

Kültürümüzde yaygın bir şaka olan, “Balıktan sonra üzerine hemen helva ye, balık öldüğünü anlasın” şakasının ardında meğer şifa yatıyormuş! İşte balıktan sonra yenilen helvanın mucizevi etkileri

Google Haberlere Abone ol
Balık sevenler bu habere bayılacak! Balık yedikten sonra halsizlik ve şişkinlik varsa... Balık yedikten sonra 1 kaşık helva yiyin! Çünkü... Balık yedikten sonra neden helva yenir? - Resim: 1

Kış aylarının en güzel habercisi, balıklardır. Balık mevsiminin açılmasıyla birlikte tezgahlarda irili ufaklı pek çok balık yerini aldır. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan balık, vücudumuz için güçlü faydalar sunan en şifalı besinlerden biridir.

İçerdiği omega-3 yağ asitleri, D ve B12 vitaminleri sayesinde beyin ve kalp sağlığı koruma altına alınır. Kültürümüzde yaygın bir şaka olan, “Balıktan sonra üzerine hemen helva ye, balık öldüğünü anlasın” şakasının ardında meğer şifa yatıyormuş!

İşte balıktan sonra tüketilen helvanın mucizevi faydaları...