Ayakkabı ustalarının sır gibi sakladığı yöntem ortaya çıktı. Ayakkabıda oluşan çatlak ve kırışıklığı ilk günkü haline getirmenin tüyosu belli oldu. Meğer çözümü çok basitmiş

Zamanla çatlayan ve kırışan ayakkabıları eski haline geri getirmenin yöntemi ortaya çıktı. İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Ayakkabı ustalarının sır gibi sakladığı yöntem ortaya çıktı. Ayakkabıda oluşan çatlak ve kırışıklığı ilk günkü haline getirmenin tüyosu belli oldu. Meğer çözümü çok basitmiş - Resim: 1

Deri spor ayakkabılarınızda oluşan çatlaklar, çizikler artık rahatsız edici noktaya gelmişse, ne kadar iyi temizlerseniz temizleyin, çatlakların arasındaki lekelere, kararmalara çözüm bulamıyorsanız sizin için hem çatlakları geçirecek hem de ayakkabınızı çok daha rahat temizlemenizi sağlayacak bir çözüm önerisi ile geldik.

Yıpranmış deri ayakkabılarınızdaki çatlakları düzeltmek için ihtiyacınız olan malzemeler çok basit

2 adet el havlusu

Ütü

Su

(Sonrasında çatlak arası temizlik için sıvı cif ve eski bir diş fırçası)

UYGULAMA

Önce ayakkabının içini tamamen doldurun. Bunun için çoraplarınızı veya iyice sıkıştırılmış alışveriş poşetlerini kullanabilirsiniz. Normalde ayakkabı kalıbı kullanılıyor ancak spor deri ayakkabınız bu aşamaya gelmişse, ayakkabı kalıbı deri ayakkabının kırışmış yerlerini açmak için yeterli güçte gelmeyecektir. Bu nedenle tüm kırışık yerleri içeriden dışarıya iyice açacak şekilde doldurmanız gerekiyor.

Muslukta, el havlusu büyüklüğünde bir havluyu ıslatın. Bu sırada altı iyice temizlenmiş, pas vb. lekeleri olmayan ütünüzü fişe takın ve en yüksek derecede ısıtın.

Ütü iyice ısındıktan sonra ıslattığınız havluyu ayakkabınızın üzerine serin. Her tarafını iyice kapatın.

Ardından havlu üzerinden ayakkabınızı güzelce, yavaş yavaş ütüleyin.

Özellikle derin çatlakların olduğu yerlerde ayakkabınıza ütü ile biraz daha baskı uygulayabilirsiniz. Her bir çatlamış bölgeyi küçük git gel hareketleri ile ütüleyin, yani çatlak aralarını açmaya çalışın.

Deri, hafızası olan bir malzeme. Bu nedenle açılsa da tekrar eski haline gelmemesi için bu sırada ütüyü fişten çekin ve ılık ütü ile havluyu ütülemeye devam edin. Ardından yeni bir kuru el havlusu alın ve bu sefer ve ılık ütü ile kuru havlunun üzerinden bastırarak geçin. Böylece deriyi soğutmaya başlayacaksınız.