Avuç avuç sarı leblebi tüketenler yandı: Öyle bir zararı ortaya çıktı ki... Meğer senelerdir sağlığımızla oynuyormuşuz

Faydalı diye severek tükettiğimiz sarı leblebi, bazı durumlarda sağlığımız için son derece zararlı bir hale gelebilir. Eğer siz de leblebi yemeye başladığınızda bir türlü duramayanlardansanız, bu habere kulak verin. Leblebi tüketirken sakın bunu yapmayın...

Avuç avuç sarı leblebi tüketenler yandı: Öyle bir zararı ortaya çıktı ki... Meğer senelerdir sağlığımızla oynuyormuşuz

Kuru yemişler, içerdiği güçlü besin içeriği nedeniyle sağlığımız için en şifalı atıştırmalıklardır. Çeşit çeşit kuru yemişlerin her biri ayrı lezzete ve faydaya sahiptir.

Türk mutfağının favori kuru yemişlerinden biri, sarı leblebidir. Sarı leblebi A, C ve E vitaminleri açısından zenginken kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum mineralleri açısından zengindir.

Bağışıklık sistemini güçlendirmekten sindirim sistemi sağlığını korumaya kadar şifa sunan sarı leblebi, bazı durumlarda tüm yararını zarara çevirebilir.

Sarı leblebiyi her ne kadar sevsek de tüketimine mutlaka dikkat etmek gerekir. Çok fazla sarı leblebi tüketmenin bazı olumsuz etkileri olabilir.

İşte leblebi tüketirken dikkat etmeniz gereken unsur...

SARI LEBLEBİ TÜKETİRKEN DİKKAT!

Sarı leblebi, kavrulmuş ve tuzlanmış nohuttan yapılır ve bu işlem sırasında bazı zararlı bileşikler oluşabilir. Öncelikle, sarı leblebi yüksek miktarda sodyum içerir.

Sarı leblebiyi çok tüketince, vücudumuza alınan sodyum miktarı artar. Aşırı sodyum tüketimi, yüksek tansiyonu, kalp hastalığını ve inme riskini artırır.

Avuç avuç sarı leblebi tüketenler yandı: Öyle bir zararı ortaya çıktı ki... Meğer senelerdir sağlığımızla oynuyormuşuz

Öte yandan sarı leblebi yüksek kalorili bir atıştırmalıktır ve aşırı miktarda tüketildiğinde kilo alımına neden olur.

Fazla kilo veya obezite, bir dizi sağlık sorununa yol açar. Bunlar arasında diyabet, kalp hastalığı ve eklem problemleri bulunur.

Ayrıca sarı leblebi lif açısından zengin bir kuru yemiş olmasına rağmen, aşırı tüketildiğinde sindirim sorunlarına neden olur.

Çok fazla miktarda sarı leblebi yemek, şişkinlik, gaz ve kabızlık gibi sorunlara yol açar. Sarı leblebi aşrı tüketilmediğinde sindirim sistemine iyi gelirken, çok tüketildiğinde tam tersi etkiler getirir.

İshali kesmek için etkili olan sarı leblebi, mide suyunu alarak mide yanmasının ve gaz oluşumunun önüne geçer.

Çok fazla miktarda sarı leblebi tüketmek, gaz sorununa ve kabızlığa neden olur. Bu nedenle leblebinin faydasını almak için leblebi tüketimini sınırlamak gerekir.

Yapılan bazı araştırmalara göre yanlış kavrulmuş ya da aşırı kavrulmuş leblebiler, kanserojen maddeler içerir. Bu nedenle leblebiyi bilinçli bir şekilde tüketmek gerekir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin