Attığınız her kabuk için bin pişman olacaksınız: Kabuklarını kaynatıp içince o sorundan eser kalmayacak. Muz kabuklarının faydaları nedir?

Sağlığımız için tam bir hazine olan muz kabuğunun bilinmeyen faydaları ortaya çıktı. İsterseniz direkt olarak kullanın isterseniz çay formunda kullanın, muz kabukları sağlığımıza pek çok yarar depoluyor. İşte muz kabuğunun mucizevi faydaları...

Attığınız her kabuk için bin pişman olacaksınız: Kabuklarını kaynatıp içince o sorundan eser kalmayacak. Muz kabuklarının faydaları nedir?

Muz, içerdiği güçlü vitamin ve mineraller sayesinde sağlığımız için bir dizi fayda sunan en şifalı meyvelerin başında gelir.

Muz özellikle potasyum ve magnezyum açısından zengin bir besindir. Bunlar da genel sağlığımız için önemli minerallerdir.

Muz, kabuklarından ayrılıp tüketilen bir meyvedir. Muzun kabuklarını soyduktan sonra yaptığımız ilk şey, kabuklarını çöpe atmaktır.

Ancak muzun kabukları da en az muzun kendisi kadar bir dizi sağlık potansiyeline sahiptir. Özellikle kabuklarından elde edilen çay, güçlü etkilere sahiptir.

İşte muz kabuğu ve çayının güçlü etkileri...

MUZ KABUĞU VE ÇAYININ FAYDALARI

Muz kabuğu çay formunda fayda sağlayabileceği gibi, direkt olarak da pek çok fayda sunar. Muz kabuğunda bulunan potasyum, vitaminler ve antioksidanlar cilde nem kazandırır.

Ayrıca muz kabuğundan bol miktarda bulunan potasyum ve magnezyum, kas krampları riskini en aza indirir ve kas sağlığını koruyarak güçlendirir.

Attığınız her kabuk için bin pişman olacaksınız: Kabuklarını kaynatıp içince o sorundan eser kalmayacak. Muz kabuklarının faydaları nedir?

Muz kabuğu çayı, muzun dış kabuğunun kaynatılması veya demlenmesiyle hazırlanan bir içecek olarak bilinir.

Muz kabuğu çayının içeriğinde antioksidanlar bulunabilir. Antioksidanlar, vücutta serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stresle savaşarak hücresel hasarı azaltır.

Ayrıca muz kabuğu çayı potasyum mineralini içerir. Potasyum, elektrolit dengesini koruma, kas fonksiyonlarını destekleme ve kan basıncını düzenleme gibi vücut için önemli fonksiyonları yerine getirir.

Muz kabuğu çayı cildi nemlendirir, sivilceye karşı yardımcı olabilir ve cilt tonunu düzeltir.

Muz kabuğu çayının sakinleştirici özelliklere sahip olduğuna inananlar vardır. Bu özellikler, çayın uykusuzlukla başa çıkma konusunda yardımcı olur.

MUZ KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Öncelikle 1 tane muz kabuğunu güzelce yıkayın. Daha sonra 2 su bardağı su kaynatın ve kaynayan suyun içine kabukları ilave ederek 20 dakika kısık ateşte kaynatın.

Kaynattıktan sonra 20 dakika kadar demlendirin ve süre sonunda çayınızı süzün. Dilerseniz içine bal veya limon sıkabilirsiniz. Şifa olsun!

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin